Dan Petrescu: Titlul obţinut cu Unirea Urziceni este un mic miracol

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, miercuri, că trofeul de campion câştigat cu Unirea Urziceni nu se compară cu nimic din ceea ce a trăit în cariera de jucător, reuşita de miercuri seară fiind "un mic miracol", transmite trimisul MEDIAFAX.

34 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Titlul obţinut cu Unirea Urziceni este un mic miracol

Dan Petrescu: Titlul obţinut cu Unirea Urziceni este un mic miracol (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Este o seară extraordinară, cea mai frumoasă zi din cariera mea. Dacă ce am făcut ca fotbalist a fost extraordinar, am câştigat cupe, am jucat finala Cupei Campionilor Europeni şi am participat la campionate europene şi mondiale, ceea ce am realizat acum nu se compară cu nimic. Este un mic miracol. Sincer, doream să luăm campionatul, dar nu ne gândeam, pentru că Steaua, CFR şi Timişoara aveau bugete mai mari. Azi ne-am temut foarte mult, pentru că ştiam că ne aşteaptă cupa şi medaliile. Este un titlul nesperat şi cred că este cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc", a spus Dan Petrescu.

Tehnicianul noii campioane a recunoscut, însă, că formaţia sa a jucat slab în meciul cu Steaua, scor 1-1, din ultima etapă a Ligii I.

"O singură dată am mai jucat atât de rău, cu Gloria Buzău, în semifinalele Cupei României. În prima repriză am jucat foarte rău, iar în minutul 47 mă întrebam dacă este posibil ca tocmai Mara (CFR Cluj) şi Bogdan Stancu (Steaua) (n.r. - foşti jucători la Unirea) să ne fure trofeul. Mara are un aport foarte mare la cucerirea titlului, chiar dacă ne-a dat gol. Chiar dacă am fi pierdut astăzi, rezultatul de la Braşov, ne-ar fi ajutat", a menţionat antrenorul.

Dan Petrescu a adăugat că se bucură că adversara de miercuri, Steaua, s-a calificat în cupele europene: "Mă bucur că şi Steaua s-a calificat în cupele europene, dar nu aş fi vrut ca Steaua să ne fure titlul de campion, pe care ni l-am dorit foarte mult. Ultimele zece zile au fost cele mai lungi din viaţa mea, pentru că ne-am bucurat de două ori, şi la Timişoara, şi aici. Îmi pare rău că tatăl meu nu mai este aici, să se bucure alături de mine, acest titlu îl dedic în primul rând tatălui meu, mamei şi soţiei mele".

Întrebat dacă va respecta promisiunea de merge pe joc până la Afumaţi, dacă va câştiga titlul, Petrescu a spus: "Împreună cu antrenorul secund, Cristian Poja, o să alergăm, doar nu o să mergem. Jucătorii vor veni şi ei cu autocarul în spate şi o să ne facă galerie şi o să ne dea apă. Mâine sper să facem un tur al oraşului Urziceni".

Formaţia Unirea Urziceni a câştigat titlul de campioană a României, pentru prima oară în istorie, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Steaua Bucureşti, contând pentru ultima etapă a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici