Daniel Stanciu: Vom cere demisia Comisiei de Disciplină

Directorul general al clubului ASA Târgu Mureş, Daniel Stanciu, a declarat, miercuri, că va cere demisia Comisiei de Disciplină a FRF, acuzându-i pe membrii acesteia că au dictat sancţiuni drastice împotriva fotbaliştilor Gabriel Mureşan şi Ousmane N'Doye îmbrăcaţi în tricourile echipei Steaua.

124 afișări
Imaginea articolului Daniel Stanciu: Vom cere demisia Comisiei de Disciplină

Daniel Stanciu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Am avut o reacţie de consternare când am auzit deciziile. Sunt nişte decizii aberante. Sunt un record. Dacă faultul lui Gabi Mureşan este cel mai grav din istoria fotbalului românesc, atunci avem fotbalul pe care îl merităm şi comisiile pe care le merităm. Comisia de Disciplină trebuia să judece în urma unui cartonaş roşu, nu în urma unuia galben. Proba video este valabilă la o fază nesancţionată de arbitru. Dar arbitrul a văzut faza, a dat fault şi a sancţionat cu cartonaş galben. La orice cartonaş galben care trebuia să fie roşu urmează suspendări din partea comisei? Nu există aşa ceva în niciun fotbal din lume. Nu ştiu nici la ce a fost încadrat N'Doye. Am cerut astăzi motivarea, mâine sau poimâine vom face recurs. Vom ataca pe toate căile, inclusiv pe cele juridice, nu numai sportive. Mâine vom cere şi demisia acestei Comisii de Disciplină, care odată cu schimbările provenite în fotbal ar trebui ... Ne-am săturat de astfel de decizii aberante. Nu putem judeca îmbrăcaţi în tricourile unei echipe. Trebuie să judecăm în spiritul regulamentului. Cineva care ajunge în faţa unui complet de judecată nu poate fi judecat în funcţie de factorul afectiv sau emoţional. În primul rând are circumstanţe atenuante şi apoi trebuie judecat în spiritul regulamentului", a declarat Stanciu la Dolce Sport.

Întrebat dacă el consideră că sancţiunile nu ar fi fost atât de mari dacă nu ar fi fost implicată echipa Steaua, Stanciu a răspuns: "Haideţi să vedem cazul lui Cadu (n.r. - CFR Cluj) cu Milanov (n.r. - FC Vaslui). Nouă etape de suspendare, iar Milanov rămâne fără trei sferturi din dantură".

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe jucătorul echipei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, şi şase meciuri pe colegul său Ousmane N'Doye, după ce aceştia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keşeru, la meciul cu Steaua, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul LPF.

De asemenea, Gabriel Mureşan a primit o penalitate sportivă de 25.000 de lei, în timp ce N'Doye a fost sancţionat cu 5.000 de lei.

Sancţiunile au fost dictate pe baza probelor video, ţinându-se cont de gravitatea faptelor.

Ousmane N'Doye mai fusese suspendat pentru două etape şi sancţionat cu 3.000 de lei în urma cartonaşului roşu primit după finalul partidei. N'Doye a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs după terminarea partidei din cauza unui conflict cu mai mulţi jucători stelişti.

Senegalezul va efectua suspendarea cea mai mare, de şase meciuri.

Comisia de Discplină a FRF a analizat aceste cazuri, după ce Steaua a depus, săptămâna trecută, o plângere în care solicita sancţionarea mijlocaşilor echipei ASA Târgu-Mureş Gabriel Mureşan şi Ousmane N'Doye, care i-au accidentat pe atacanţii campioanei, Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keşeru.

Claudiu Keşeru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sancţionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La rândul său, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keşeru, a fost lovit cu cotul în figură de Gabriel Mureşan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând doar cartonaş galben. La acestă fază, Mureşan a primit doar un cartonaş galben.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, fiind nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept.

Formaţia Steaua a fost învinsă, la 26 octombrie, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa ASA Târgu Mureş, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, în care tehnicianul Constantin Gâlcă a fost nevoit să facă toate cele trei schimbări în primele 29 de minute, din cauza unor accidentări. Claudiu Keşeru a părăsit terenul în minutul 22, Iasmin Latovlevici în minutul 23 şi Raul Rusescu în minutul 29.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici