Daniil Medvedev s-a calificat în finala Australian Open, unde e aşteptat de Rafael Nadal

Rusul Daniil Medvedev, principalul favorit de la Grand Slam-ul de la Melbourne, s-a calificat vineri la amiază în finala competiţiei, învingând în semifinale pe grecul Stefanos Tsitsipas, într-un meci de 4 seturi, ce a durat exact 2 ore şi jumătate. Aceasta e a doua finală consecutivă pentru rus.

168 afișări
Imaginea articolului Daniil Medvedev s-a calificat în finala Australian Open, unde e aşteptat de Rafael Nadal

Daniil Medvedev s-a calificat în finala Australian Open, unde e aşteptat de Rafael Nadal

Medvedev a demonstrat un amestec de calitate şi curaj sub lumina reflectoarelor de pe Rod Laver Arena, trecând de Stefanos Tsitsipas, al patrulea favorit, cu 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1, într-un meci de înaltă calitate, pentru a pregăti o confruntare finală cu Rafael Nadal.

Ajungând la a patra sa finală de Grand Slam, Medvedev a egalat recordul lui Marat Safin pentru cele mai multe prezenţe în finale de Grand Slam ale unui rus.

Rusul, care a ajuns anul trecut în finala de la Melbourne (învis de Djokovic), a ţintit reverul grecescului de pe linia de fund cu loviturile sale plate şi puternice pe toată durata meciului. Medvedev a reuşit 39 de lovituri câştigătoare şi a făcut patru break-uri pentru a se califica după două ore şi 30 de minute.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani îl conduce acum pe Tsitsipas cu 7-2 în seria confruntărilor directe, după ce l-a învins pe numărul 4 mondial în aceeaşi etapă, la Melbourne, în sezonul trecut.

Medvedev îşi propune să câştige al doilea său titlu de Mare Şlem, după ce a triumfat la US Open în septembrie

Rusul îl va întâlni pe Nadal în finală, după ce al şaselea favorit l-a învins pe italianul Matteo Berrettini cu 6-3, 6-2, 6-2, 3-6, 6-3 în două ore şi 55 de minute. Nadal îl conduce pe Medvedev cu 3-1 în întâlnirile directe şi vizează un record de 21 de trofee majore şi al doilea la Melbourne.

Tsitsipas avea ca obiectiv să ajungă pentru prima dată în finala de la Melbourne, după ce a pierdut în semifinale în 2019 şi 2021.

Dacă îl va învinge pe Nadal, Medvedev va reuşi să mai oprească un jucător din „Big3” să bată recordul de Grand Slam-uri, după ce a reuşit să îl impiedice şi pe Djokovic, anul trecut, în finala de la US Open.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici