David Millar (Garmin) a câştigat etapa a XII-a a Turului Franţei

Rurierul britanic David Millar de la echipa Garmin a câştigat, vineri, etapa a XII-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Saint-Jean-de-Maurienne şi Annonay-Davezieux, pe un traseu de 226 de kilometri.

109 afișări
Imaginea articolului David Millar (Garmin) a câştigat etapa a XII-a a Turului Franţei

David Millar (Garmin) a câştigat etapa a XII-a a Turului Franţei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Millar s-a impus la sprint în faţa francezului Jean-Christophe Peraud (AG2R), cei doi ciclişti desprinzându-se de spaniolul Egoi Martinez (Euskaltel), de francezul Cyril Gautier (Europcar) şi de croatul Robert Kiserlovski (Astana) cu 2,3 kilometri înainte de sosire.

Cei cinci au făcut parte dintr-un grup de 20 de rutieri care au evadat din pluton începând cu kilometrul 14. La kilometru 34, la primul vârf, Grand Cucheron, au rămas 12. Cvintetul s-a format definitiv la kilometrul 80, la al doilea vârf, Granier. Ei au terminat cu un avans de 7,54 minute de plutonul în care se afla şi deţinătorul tricoului galben, britanicul Bradley Wiggins.

David Millar, 35 de ani, participă pentru a 11-a oară în Turul Franţei. El a purtat tricoul galben în 2000, după ce s-a impus la contratimpul de deschidere şi apoi câştigat alte două etape, la Beziers în 2002 şi contratimpul de la Nantes în 2003.

Britanicul a fost suspendat doi ani pentru dopaj, în 2004, apoi s-a implicat în lupta antidoping.

Bradley Wiggins (Sky) a rămas cu tricoul galben de lider în clasamentul general, fiind urmat de conaţionalul şi coechipierul său Chris Froome la 2:05, de italianul Vincenzo Nibali la 2:23, de australianul Cadel Evans la 3:19, de belgianul Jurgen van den Broeck la 4:48, de spaniolul Haimar Zubeldia la 6:15, de americanul Tejay van Garderen la 6:57, de slovenul Janez Brajkovici la 7:30, de francezul Pierre Rolland la 8:31 şi de un alt francez Thibaut Pinot la 8"51.

Etapa a XIII-a se va desfăşura, sâmbătă, între Saint-Paul-Trois-Châteaux şi Cap d'Agde (217 kilometri).


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici