Pierre Rolland a câştigat etapa a XI-a a Turului Franţei

Ciclistul francez al echipei Europcar, Pierre Rolland, a câştigat, joi, etapa a XI-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Albertville şi La Toussuire - Les Sybelles, pe distanţa a 148 de kilometri.

243 afișări
Imaginea articolului Pierre Rolland a câştigat etapa a XI-a a Turului Franţei

Pierre Rolland a câştigat etapa a XI-a a Turului Franţei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Rolland, în vârstă de 25 de ani, a făcut parte dintr-o evadare şi a ajuns înaintea ultimei căţărări alături de croatul Robert Kiserlovski, de bielorusul Vasil Kierienka şi de danezul Chris Anker Sorensen. Francezul i-a distanţat pe colegii săi de evadare şi a câştigat solitar etapa cu final în ascensiune.

Pierre Rolland, care a câştigat anul trecut etapa cu final la Alpe d'Huez, a fost urmat la 55 de secunde de francezul Thibaut Pinot şi englezul Chris Froome, şi la 57 de secunde de belgianul Jurgen van den Broeck, italianul Vincenzo Nibali şi englezul Bradley Wiggins.

Câştigătorul de anul trecut din Turul Franţei, australianul Cadel Evans a venit cu o întârziere de două minute şi 23 de secunde.

Bradley Wiggins a rămas cu tricoul galben de lider în clasamentul general, fiind urmat de conaţionalul şi coechipierul său Chris Froome la 2:05, de italianul Vincenzo Nibali la 2:23, de australianul Cadel Evans la 3:19, de belgianul Jurgen van den Broeck la 4:48, de spaniolul Haimar Zubeldia la 6:15, de americanul Tejay van Garderen la 6:57, de slovenul Janez Brajkovici la 7:30, de francezul Pierre Rolland la 8:31 şi de un alt francez Thibaut Pinot la 8"51.

Etapa a XII-a a Turului Franţei se va disputa, vineri, pe distanţa a 226 de kilometri, între localităţile Saint-Jean-de-Maurienne şi Annonay Davezieux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici