BREAKING NEWS  David Popovici a pierdut din viteză pe final şi a ratat podiumul în proba unde era văzut marele favorit. Sportivul român are şansa să îşi ia revanşa în proba de 100 m

  • David Popovici a terminat pe locul 4 proba de 200 de m
  • David Popovici a condus pe aproape întrega durată a probei, dar pe ultimul bazin a pierdut viteza şi nu reuşit să termine în primii trei.
2014 afișări
Imaginea articolului David Popovici a pierdut din viteză pe final şi a ratat podiumul în proba unde era văzut marele favorit. Sportivul român are şansa să îşi ia revanşa în proba de 100 m

David Popovici a terminat pe locul 4 proba de 200 m. Sportivul român pleca cu prima şansă şi a condus mare parte din probă, dar pe final s-a sufocat şi a pierdut mult timp.

Înotătorul român David Popovici a câştigat marţi locul 4 în proba de 200 metri liber de la Campionatul Mondial de Nataţie de la Fukuoka. Plecat favorit, românul a întors primul la toate intermediarele, dar a pierdut ritmul pe ultimii 50 de metri. Proba a fost câştigată de Mathew Richards.

Popovici a plecat de pe culoarul 4 al bazinului, după ce în semifinale obţinuse cel mai bun timp, cu 1:44.70. Sportivul de 18 ani a făcut o cursă de excepţie pe primele 3 lungimi de bazi şi a întors primul la toate cele trei intermediare.

După 150 de metri, Popovici a avut aproape o lungime de corp avans, însă nu a reuşit să menţină ritmul, fiind depăşit pe ultimele zeci de metri de trei adversari.

Primul loc a fost obţinut surprinzător de britanicul Matthew Richards (1:44:30), urmat de compatriotul său Tom Dean (1:44:32) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1:44:42).

Totuşi, David Popovici are şansa să îşi ia revanşa. După proba de 200 de m pentru campionul român urmează proba de 100 de m liber - proba sa preferată.

  • 26 iulie / Serii / ora 04:30
  • 26 iulie / Semifinale / ora 14:00
  • 27 iulie / Finală / ora 14:00

Anul trecut, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta, dar şi la Campionatul European de la Roma, în probele de 100 metri şi 200 metri liber. Totodată, la competiţia din Italia, Popovici a stabilit un nou record mondial în proba de 100 metri liber, oprind cronometrul la 46.86 secunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici