David Popovici s-a calificat în semifinala probei de 100 mteri liber

David Popovici a obţinut miercuri calificarea în semifinala probei de 100 metri liber, de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Tânărul de 18 ani a încheiat pe locul 2 în seria sa, a 12-a, cu timpul de 47:90, care este al 6-lea timp din serii.

1246 afișări
Imaginea articolului David Popovici s-a calificat în semifinala probei de 100 mteri liber

David Popovici s-a calificat în semifinala probei de 100 mteri liber

Popovici a revenit în bazin miercuri dimineaţa, la nici o zi după finala probei de 200 de metri liber, unde plecase ca principal favorit, ratând însă o medalie pe ultimii 50 de metri ai unei probe pe care a condus-o timp de trei lungimi de bazin.

Românul a evoluat în seria a 12-a la 100 metri liber, pe care a terminat-o pe locul doi, după înotătorul american Jack Alexy cu timpul de 47:90, care i-a adus calificarea în semifinală cu al 6-lea timp.

Alături de Popovici, în aceaşi serie, au mai evoluat alţi doi posibili adersari din finală. Este vorba despre coreanul Sunwoo Hwang şi francezul Maxime Grousset.

Cel mai bun rezultat al seriilor l-a obţinut britanicul Matthew Richards, campionul probei de 200 metri, cu timpul de 47:59 secunde.

Australianul Kyle Chalmers, considerat principalul favorit, după David Popovici, s-a calificat şi el cu al treilea timpm din serii (47:71).

David Popovici va înota în prima semifinală, de la ora 14:26, alături de alţi trei posibili finalişti şi pretendenţi la titlu, francezul Maxime Grousset, sudcoreeanul Sunwoo Hwang şi americanul Jack Alexy.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici