De ce a trebuit să fie amânată o repetiţie a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

  • Programată pentru 8 aprilie, proba convoiului de ambarcaţiuni care vor întâmpina delegaţiile la ceremonia de deschidere din 26 iulie a fost amânată pentru 27 mai.
  • Decizia a fost luată deoarece înălţimea Senei şi afluenţii săi aflaţi în alertă de inundaţii, a făcut dificilă organizarea paradei.
96 afișări
Imaginea articolului De ce a trebuit să fie amânată o repetiţie a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

De ce a trebuit să fie amânată o repetiţie a ceremoniei de deschidere Paris 2024 pe Sena

Organizarea Jocurilor pare a fi o bătaie de cap fără sfârşit. Testarea convoiului de ambarcaţiuni care va întâmpina delegaţiile, prevăzută iniţial pentru luni, 8 aprilie, pe Sena, a fost amânată pentru 27 mai, a anunţat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, confirmând o informaţie din Le Parisien. Decizia a fost luată „în urmă cu trei sau patru săptămâni", a explicat ea la France 2.

„Am ţinut cont de faptul că Sena se află la o asemenea înălţime şi că curenţii ar fi îngreunat desfăşurarea acestui test", a spus ea, referindu-se la „un non-eveniment", în condiţiile în care unii afluenţi ai Senei se află în alertă de inundaţii.

Amânarea tehnică a acestui test, care nu priveşte decât unele dintre cele 180 de ambarcaţiuni care vor transporta cei 10.000 de sportivi, "nu are niciun impact asupra organizării ceremoniei de deschidere", a dat asigurări Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice (Cojop) pentru cotidianul parizian. "Obiectivul este de a efectua acest test în condiţii de navigaţie cât mai apropiate de cele care vor prevala în luna iulie.

Potrivit organizatorilor, un prim test, efectuat pe 17 iulie, cu aproximativ patruzeci de ambarcaţiuni care navigau între Pont d'Austerlitz şi Pont d'Iéna, a furnizat informaţii privind "manevrele", "distanţele", "durata" şi "captura video". După cel de-al doilea test, care a fost în cele din urmă amânat până la 27 mai pentru a permite bărcilor să treacă pe sub poduri cu viteză normală, o repetiţie generală va avea loc la 17 iunie.

Această repetiţie va fi, de asemenea, o ocazie de a lucra la securizarea cheiurilor de pe Sena, unde se aşteaptă să se adune 326.000 de persoane.

„Monitorizăm ameninţarea teroristă cu toată vigilenţa necesară. Astăzi, nu există o ameninţare teroristă specifică împotriva Jocurilor Olimpice", a dat asigurări Amélie Oudéa-Castéra, în condiţiile în care Franţa a ridicat planul de securitate Vigipirate la nivelul maxim, după atentatul din 22 martie într-o sală de concerte de lângă Moscova, în care au murit 144 de persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici