Dică: Îmi doresc să joc în Spania

Atacantul stelist Nicolae Dică a declarat miercuri, la Oliva Nova (Spania), că nu aşteaptă un transfer la Benfica Lisabona, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă, şi a aprecizat că dintotdeauna şi-a dorit să evolueze în Spania, informează site-ul oficial al grupării "roş-albastre".

2 afișări
Imaginea articolului Dică: Îmi doresc să joc în Spania

Dică: Îmi doresc să joc în Spania

"De când a apărut acea ştire cu mine la Benfica, eu am spus că nu ştiu nimic. Nu mă aşteptam să mă transfer la Benfica, deoarece ştiam că nu e nimic adevărat.
Eu am auzit doar declaraţia patronului, care a spus ca o să mă vândă. Când, nu ştiu. Sincer, mi-am dorit dintotdeauna Spania, pentru că se potriveşte stilului meu de joc. În viaţă se pot întâmpla, însă, multe. Nu ar fi rău să nu plec de la Steaua, fiindcă aici am ajuns un jucător de valoare, am avut cele mai multe rezultate şi de aici am jucat şi la echipa naţională, în Liga Campionilor, unde îşi doreşte orice jucător să ajungă şi cred că dacă voi rămâne la Steaua, nu va fi rău pentru mine", a spus Dică.

Întrebat ce preţ ar cere pe Dică dacă ar fi patron, jucătorul a răspuns: "Deocamdată nu sunt patron, dar cred că suma de 3-4 milioane de euro care se
vehiculează este un preţ potrivit. Cred că am avut evoluţii bune în Liga Campionilor şi la echipa naţională. Este acceptabil pentru un jucător din România".

Presa portugheză, confirmată apoi de finanţatorul stelist Gigi Becali, a anunţat duminică noaptea că Nicolae Dică va fi transferat la Benfica Lisabona pentru patru milioane de euro. Însă clubul lusitan a dezminţit oficial informaţiile, negând interesul pentru jucătorul român. Becali a precizat ulterior că Dică va fi transferat în curând, contra sumei de cinci milioane de euro, însă nu la Benfica Lisabona.

Nicolae Dică a afirmat că joacă de patru ani la Steaua şi şi-ar dori să ajungă la o echipă bună din Europa: "Dacă rămân la Steaua, voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine, aşa cum am făcut şi până acum. Sunt împărţit în proportie de 50-50 în ceea ce priveşte un transfer".

După ce căpitanul Mirel Rădoi a declarat că deocamdată se simte împlinit doar ca om, deoarece ca fotbalist mai are multe de realizat, Dică a spus că şi el se simte împlinit ca om. "Am o familie frumoasă, am tot ce îmi doresc. Ca fotbalist, am avut nişte realizări la care nu mă aşteptam atunci când m-am apucat de fotbal. Întotdeauna îţi doreşti mai mult şi sper că în anii următori să obţin mai mult decât până acum", a comentat el.

Dică a menţionat că Euro-2008 este unul dintre obiectivele sale. "Îmi doresc să particip la Euro, să joc, iar echipa naţională să obţină o performanţă mare. Jucăm cu Olanda, Italia şi Franţa. Va fi foarte greu, dar e mai bine să plecăm cu şansa a doua în fiecare meci, fiindcă putem face o treabă bună. În preliminarii ne-am luptat pentru locul doi şi l-am obţinut pe primul", a spus Nicolae Dică.

Atacantul stelist a vorbit şi despre oferta pe care Malaga FC a făcut-o pentru Florin Lovin. "Spania are un campionat puternic, dar el ştie cel mai bine ce are de făcut. A jucat foarte bine la Steaua, este valoros şi cred că ar fi bine să ajungă într-un campionat precum al Spaniei. Perioada de transferări încă nu s-a incheiat şi probabil că vor mai veni jucători. Au revenit Mirel, Ghionea şi Pleşan, care sunt jucători valoroşi. Eu cred că este foarte important pentru noi că trei jucători de valoare ne vor ajuta foarte mult", a comentat Dică.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile optimiste ale celor de la CFR Cluj, Dică a precizat: "Şi noi am spus după ce am câştigat două titluri consecutive că vom fi campioni nu ştiu câţi ani şi nu a fost aşa. Nu se ştie ce se va întâmpla. Din câte ştiu eu, anul trecut am recuperat opt puncte în patru etape. Acum este aceeaşi distanţă, însă mai sunt 15 etape de jucat şi cred că sunt şanse. Va depinde foarte mult şi de meciul direct, din a doua etapă. Noi am jucat şi anul trecut din trei în trei zile şi au fost vreo doi-trei jucători care au revenit după accidentari la începutul acestui sezon. Acum cred că va fi altceva".

Dică a declarat că îşi doreşte sincer ca o echipă românească să reuşească performanţa de a trece de faza grupelor Ligii Campionilor, dar este foarte greu. "Am jucat doi ani în această competiţie şi am văzut ce echipe sunt acolo", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici