Dieter Nisipeanu şi Constantin Lupulescu, calificaţi la Cupa Mondială

Şahiştii români Liviu-Dieter Nisipeanu şi Constantin Lupulescu au reuşit un total de 7,5 puncte din 11 la Campionatul European de şah de la Budava (Muntenegru) şi s-au calificat la Cupa Mondială, care va avea loc între 20 noiembrie şi 15 decembrie, la Khanti Mansisk (Rusia).

60 afișări
Imaginea articolului Dieter Nisipeanu şi Constantin Lupulescu, calificaţi la Cupa Mondială

Şahistul Dieter Nisipeanu, calificat la Cupa Mondială

Cei doi au obţinut această calificare după victoriile înregistrate în tie-break-urile de şah rapid: Nisipeanu-Kurnosov (Rusia) 1,5-0,5 şi Lupulescu-Pashikian (Armenia) 2-0.

Rusiei îi reveni medalia de aur, după ce finala se va disputa între Vladimir Malakhov şi Evgeny Tomaşevski.

O normă de mare maestru au realizat Cristian Chirila si Ciprian Nanu, ultimul urmând să primească titlul la viitorul Board FIDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici