Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a intrat în insolvenţă

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat joi că Tribunalul Bucureşti, prin Secţia a VII-a Civilă, a dispus în data de 26 iunie 2021 admiterea cererii clubului de deschidere a procedurii generale privind insolvenţa.

512 afișări
Imaginea articolului Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a intrat în insolvenţă

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a intrat în insolvenţă

„După episodul din 2014, istoria acestui club reprezentativ al României consemnează un nou moment dificil şi tensionat.”, se arată în comunicatul clubului, care mai precizează:

„În ultimul an, cu mai multă sau mai puţină înţelegere, opinia publică a putut regăsi, în cuvintele şi cifrele comunicate, dorinţa şi eforturile intense depuse pentru evitarea unui astfel de moment.

Multiple şi susţinute, demersurile de identificare de noi parteneri, sponsori, bănci, discuţiile interminabile şi neserioase din partea acţionarului majoritar cu privire la un plan de susţinere financiară, anunţat doar în presă de către acesta, dar nematerializat în cifrele reci şi seci din contabilitatea clubului, coroborate cu un dezechilibru financiar major reflectat prin necesarul de finanţare, atât pentru plata datoriilor în sold, dar totodată şi pentru asigurarea disponibilităţilor financiare necesare până la 31 decembrie 2021, au contribuit decisiv la luarea deciziei de solicitare a protecţiei legiuitorului român, prin procedura generală a insolvenţei.

La luarea acestei decizii de intrare sub protecţia legii s-au avut în vedere încercarea de ultim moment pentru salvare a continuităţii clubului în primul eşalon fotbalistic al României, prin participarea în sezonul competiţional 2021/2022, respectarea partenerilor clubului şi a obligaţiilor asumate, dar şi presiunea îndreptăţită exercitată de către jucători şi antrenori pentru o echipă competitivă şi completă, dar aflată sub umbrela unui minim confort mental şi material prin plata salariilor restante şi ale celor ce vor deveni scadente.”

În comunicatul dat publicităţii de Dinamo se mai arată că: „Aşa cum se cunoaşte, declaraţiile actualului acţionar majoritar, în articole şi interviuri de susţinere a clubului, au fost din păcate nematerializate printr-un plan sportiv şi financiar, detaliat pe termen mediu şi lung.
Ceea ce trebuie să înţeleagă suflarea dinamovistă şi opinia publică este că declanşarea procedurii de insolvenţă reprezintă o obligaţie legală şi, în acelaşi timp, etică şi morală a membrilor Consiliului de Administraţie, prezenţi sau reprezentaţi.”

Patru dintre membrii Consiliului de Administraţie, respectiv Constantin Eftimescu, Cristian Hîldan, Cornel Dinu şi Cornel Ţălnar, sunt cei care au susţinut demersul solicitării intrării în insolvenţă, fapt pentru care autorii comunicatului consideră că „merită aprecierea şi respectul tuturor dinamoviştilor pentru asumarea acestui rol determinant de intrare sub protecţia legii.”


„Suflarea dinamovistă are nevoie de timp şi de o gândire practică şi realistă pentru continuarea frumoasei poveşti începută în 1948 şi care trebuie să meargă mai departe pentru următoarele generaţii.”, se arată în finalul cominicării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici