Directorul general al lui Manchester United va părăsi clubul înaintea unei posibile vânzări de acţiuni

Directorul general al Manchester United, Richard Arnold, va demisiona, a anunţat miercuri clubul din Premier League, înainte de anunţata vânzare a pachetului de acţiuni al clubului către miliardarul britanic Jim Ratcliffe, relatează Reuters.

155 afișări
Imaginea articolului Directorul general al lui Manchester United va părăsi clubul înaintea unei posibile vânzări de acţiuni

Sursa foto: X/Twitter

Consilierul general şi directorul consiliului de administraţie, Patrick Stewart, care lucrează la United de peste 17 ani, va deveni CEO interimar, permiţând viitorilor proprietari ai clubului să aibă timp pentru a identifica un nou CEO pe termen lung.

Viitorul acţionariat al clubului englez a rămas incert după ce familia americană Glazer a declarat anul trecut că analizează opţiuni pentru echipa de 20 de ori campioană a Angliei, inclusiv o nouă investiţie sau o potenţială vânzare.

Reuters a relatat în octombrie că Ratcliffe ar plăti peste 1,5 miliarde de dolari pentru o participaţie de 25% la United dacă oferta sa pentru emblematicul club de fotbal ar fi acceptată de familia Glazer, care îl controlează.

Glazerii nu au ajuns încă la o înţelegere cu Ratcliffe, dar se aşteaptă ca un acord să fie finalizat între cele două părţi în următoarele săptămâni, a declarat o sursă pentru Reuters la începutul acestei luni.

Arnold a fost numit director general în urmă cu mai puţin de doi ani, când a preluat funcţia de vicepreşedinte executiv Ed Woodward şi a ocupat un rol care rămăsese vacant din 2013.

Însărcinat să relanseze soarta clubului, Arnold l-a adus în aprilie anul trecut pe managerul echipei Erik ten Hag, care a fost şi el supus unei presiuni intense în ultimele luni din cauza performanţelor sportive slabe ale clubului.

Sub conducerea lui Arnold, United a înregistrat venituri record şi a obţinut câteva contracte de sponsorizare importante, inclusiv un contract de 1,1 miliarde de dolari pentru kiturile Adidas pentru încă 10 ani în luna august.

Stewart, care va rămâne în actualul său rol de consilier general, conduce legătura clubului cu organismele de conducere precum FA şi UEFA.

"Sarcina mea va fi să mă asigur că fundaţiile clubului rămân stabile în timp ce adoptăm schimbările care ne pot face mai puternici pe termen lung", a declarat Stewart într-un comunicat.

Sky News a fost primul care a anunţat miercuri schimbările din conducere.

Arnold va oferi "sprijin de tranziţie" până la sfârşitul lunii decembrie, a precizat clubul, iar apoi va începe să caute un director executiv permanent, a precizat United într-un comunicat.

Acţiunile United, listate la New York, au crescut cu 1,3%, la 19,07 dolari, în tranzacţiile de dinaintea deschiderii pieţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici