Djokovic, în cădere liberă în clasamentul ATP. Sârbul va ieşi din top cinci pentru prima dată din 2018

Novak Djokovic va părăsi primele cinci poziţii în clasamentul ATP pentru prima dată din 2018 după Wimbledon, într-o cădere în clasament pe care nu poate să o oprească din cauza lipsei de puncte de clasament oferite de Grand Slamm-ul londonez.

2141 afișări
Imaginea articolului Djokovic, în cădere liberă în clasamentul ATP. Sârbul va ieşi din top cinci pentru prima dată din 2018

Djokovic va coborî până pe locul 7 mondial din cauza faptului că nu-şi va putea apăra punctele de la Wimbledon, într-un an în care a câştigat doar Openul Italiei.

Pe lângă faptul că a pierdut puncte din cauza controversei legate de viza de la Australian Open şi cu potenţiale probleme şi la US Open, situaţia ar putea deveni şi mai rea pentru sârb.

De asemenea, din cauza faptului că nu a jucat înainte de Wimbledon, nu va exista nicio victorie la un turneu mai mic pentru a atenua eventuala cădere, astfel că va pierde 2000 de puncte.

În plus, Novak Djokovic ar putea lipsi de la US Open din cauza menţinerii interdicţiei impuse de Statele Unite asupra călătorilor internaţionali nevaccinaţi.

În cazul în care nu se va produce o relaxare a orientărilor în următoarele două luni, Djokovic pare să rateze participarea la încă un turneu major pe suprafaţă dură. Vineri, autorităţile americane au anunţat că cei ce intră în ţară nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, cerinţa de a avea o „stare de vaccinare completă" rămâne în continuare în vigoare, fără a se preciza cât timp va rămâne această regulă.

În situaţia actuală, reticenţa lui Novak Djokovic de a se vaccina împotriva coronavirusului îl exclude de la cel de-al patrulea şi ultimul Grand Slam al sezonului, care se joacă la New York. Sârbul a lipsit deja la începutul acestui an de la Australian Open, unde a câştigat nouă titluri.

Atunci când Djokovic a ratat Australian Open din cauza reticenţei sale de a se vaccina, el a recunoscut că ratarea unor evenimente era un preţ pe care era dispus să îl plătească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici