Djokovic va rata probabil U.S. Open din cauza statutului său de vaccinare împotriva COVID-19

O petiţie care circulă pe internet solicită ca lui Novak Djokovic să i se permită să joace la US Open, dar sârbul pare ca va rata întregul set de turnee nord-americane pe hard, dacă nu se schimbă brusc protocoalele privind vaccinul COVID-19 în Statele Unite şi Canada.

248 afișări
Imaginea articolului Djokovic va rata probabil U.S. Open din cauza statutului său de vaccinare împotriva COVID-19

Djokovic a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19, dar câştigătorul a 21 de Grand Slam-uri rămâne deocamdată pe listele de înscriere pentru turneele ATP 1000 de la Montreal şi Cincinnati, care servesc drept pregătire pentru Openul Statelor Unite de la New York din 29 august-11 septembrie.

În cazul US Open, care nu are un mandat de vaccinare, organizatorii au declarat anterior că, în conformitate cu regulamentul Grand Slam, toţi jucătorii eligibili sunt înscrişi pe tabloul principal în funcţie de clasamentul lor cu 42 de zile înainte de prima zi de luni a evenimentului.

Organizatorii U.S. Open au mai spus că, deşi nu au un mandat de vaccinare pentru jucători, vor respecta poziţia guvernului american în ceea ce priveşte călătoriile în ţară pentru cetăţenii non-americani nevaccinaţi.

Fostul număr unu mondial Djokovic, al cărui site nu indică participarea la niciun eveniment viitor, a declarat săptămâna trecută că se pregăteşte pentru US Open ca şi cum i s-ar permite să participe la ultimul Grand Slam al anului, deşi nu este vaccinat.

Hashtag-ul #LetNovakPlay a circulat pe reţelele de socializare, în timp ce o mulţime de susţinători ai lui Djokovic şi-au exprimat sprijinul pentru un jucător care s-a apropiat la un singur turneu de recordul spaniolului Rafa Nadal, de 22 de titluri de Grand Slam, după triumful de la Wimbledon de luna trecută.

„Tenisul nu este interesant sau autentic atunci când cei mai buni nu au voie să concureze", a scris un utilizator de pe Twitter, în timp ce un altul a considerat că a câştiga un turneu în care Djokovic nu poate juca este mai puţin impresionant: „Va exista un semn de întrebare după numele câştigătorilor fiecărui turneu în care Novak nu are voie să joace!", a scris al utilizator.

O altă postare cu acelaşi hashtag l-a adus în discuţie pe preşedintele american Joe Biden, care este complet vaccinat, dar care a fost testat pozitiv sâmbătă la doar trei zile după ce a ieşit din izolare după ce a fost testat pozitiv pentru prima dată pe 21 iulie.

"Biden, cvadruplu vaccinat, a fost testat din nou pozitiv la Covid. Dar Djokovic, nevaccinat şi recuperat cu Covid, nu poate juca la US Open. Se pare că este un risc prea mare pentru sistemul de sănătate din SUA", se arată într-o postare.

O petiţie online lansată în urmă cu o lună, care cerea ca Asociaţia de Tenis a Statelor Unite să colaboreze cu guvernul american pentru a-i permite lui Djokovic să participe la US Open, se apropia marţi de obiectivul de 50.000 de semnături.

Atenţia asupra statutului lui Djokovic înaintea unui turneu de Grand Slam este departe de a fi nouă, el neputând să-şi apere nici titlul de la Australian Open în acest an, după ce a fost expulzat din ţară din cauza statutului său de vaccinare, în luna ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici