DNA a început procedura de poprire a conturilor cluburilor Dinamo, Rapid, Gloria şi Oţelul

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început procedura de poprire a conturilor cluburilor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, în dosarul în care anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate în perioada 1990-2006.

24 afișări
Imaginea articolului DNA a început procedura de poprire a conturilor cluburilor Dinamo, Rapid, Gloria şi Oţelul

DNA a început procedura de poprire a conturilor cluburilor Dinamo, Rapid, Gloria şi Oţelul (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii DNA anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate din perioada 1990-2006, în acest caz fiind vizaţi mai mulţi oameni de fotbal.

În acest dosar al transferurilor de fotbalişti, până în prezent, au fost audiaţi de procurorii anticorupţie mai mulţi conducători de cluburi, impresari şi fotbalişti.

Procedura de poprire asiguratorie a fost începută de procurori, însă mai sunt contestaţii de analizat şi abia apoi se va decide dacă sumele din conturile celor patru cluburi pot fi indisponibilizate, au declarat surse judiciare.

La începutul lunii ianuarie, Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva a zece oameni de fotbal în legătură cu transferurile unor fotbalişti.

Astfel, în acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti, Sică Puşcoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni, Cristian Borcea - preşedintele executiv al FC Dinamo, Jean Pădureanu - preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Mircea Stoenescu - fost preşedinte la Dinamo, Gheorghe Popescu - fost impresar şi Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la FC Dinamo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici