Dossey a ieşit din comă şi are şanse să-şi revină

Fostul portar al echipei Pandurii Târgu Jiu, Ibrahim Dossey, care a fost victima unui accident rutier la 13 septembrie, şi-a revenit din coma profundă care a durat aproximativ două luni şi nu mai este conectat la aparate.

95 afișări
Imaginea articolului Dossey a ieşit din comă şi are şanse să-şi revină

Dossey a ieşit din comă şi are şanse să-şi revină (Imagine: Mediafax Foto)

Fotbalistul, care a fost operat pe creier, a mişcat de mai multe ori o mână în cele câteva săptămâni cât a fost în comă, soţia sa anunţând de fiecare dată medicii despre aceste modificări ale stării lui de sănătate. Deşi nu i se dădea nicio şansă de a mai reveni la viaţă, de câteva zile fotbalistul nu mai este conectat la aparate, respiră singur, dar nu este încă suficient de puternic pentru a se mişca şi a se hrăni singur.

Asistentul medical al echipei Pandurii, Florin Rasoveanu, a fost, joi, la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru a se interesa de starea sănătăţii lui Dossey, şi a precizat că sunt şanse de recuperare a fotbalistului, dar e nevoie de multă răbdare. "Acum o lună a mişcat degetele, dar nu credea nimeni că va reveni din comă. După encefalograme medicii şi-au dat seama că poate să-şi revină. Sunt şanse acum să mişte şi partea dreaptă. Nu mai e conectat la aparate, dar trebuie avută multă răbdare, trebuie să aibă voinţă, cred că are nevoie de sprijin din partea tuturor cunoştinţelor de acum înainte. Dacă până acum nu avut a nevoie de bani, ci numai de ajutor divin, acum va fi nevoie de bani pentru fizioterapie şi recuperare, masaj şi tot ce se impune în astfel de situaţii. El nu s-a mişcat atâta timp şi deja are dureri şi când mişcă o mână. Oricum din ce am văzut eu azi, am avut un şoc că a slăbit foarte mult, dar o surpriză plăcută e că se mişcă, deci trăieşte. S-a resorbit hematomul de pe creier şi de o săptămână a fost mutat de la terapie intensivă", a explicat Rasoveanu.

Florin Rasoveanu a precizat că a fost impresionat şi de soţia fotbalistului, Ioana, care a stat zi şi noapte în spital. "Stătea acolo 24 de ore pe zi pentru două minute cât îi era permis să-l vadă. Ea a crezut mereu că va putea reveni. A avut încredere că îşi revine, cred că numai ea şi Dumnezeu au crezut că poate să mai iasă din comă pentru că medicii nu mai credeau", a menţionat Rasoveanu.

Contactată telefonic, Ioana Dossey, care se află tot la spital, a precizat că a avut încredere că soţul ei îşi va reveni şi le mulţumeşte medicilor care l-au îngrijit: "Cred că nu e adevărat ceea ce se spune despre medici, ei au făcut totul să-l salveze şi acum îmi dau seama cât de mult a contat orice s-a făcut aici. Le mulţumesc tuturor, de la cel mai simplu angajat până la medicii de la acest spital. Îi mulţumesc şi domnului preşedinte Condescu de la Pandurii pentru că e alături de noi".

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că doreşte să-l transfere pe Ibrahim Dossey la Spitalul Elias pentru a putea să se recupereze mai bine după perioada cât a fost în comă.

Ibrahim Dossey a fost grav rănit într-un accident petrecut la 13 septembrie, pe DN 1, în apropierea localităţii Breaza. El a intrat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi o fractură craniană cu înfundare. În accident au mai fost rănite două persoane, o femeie în vârstă de 30 de ani şi un copil de 9 ani, care nu au avut probleme grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici