Două cluburi din China au fost retrogradate pentru corupţie

Cluburile Guangzhou GPC şi Chengdu Blades au fost retrogradate în al doilea eşalon din China pentru că au participat la meciuri aranjate şi la pariuri trucate, a anunţat Comisia de Disciplină a Federaţiei Chineze de Fotbal, informează China Daily.

44 afișări
Imaginea articolului Două cluburi din China au fost retrogradate pentru corupţie

Fotbalişti chinezi (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, gruparea Qingdao Hailifeng, din liga a doua chineză, a fost descalificată.

Cele trei cluburi au dreptul să facă apel la această decizie a federaţiei chineze.

Guvernul chinez a început, în 2006, o vastă operaţiune anticorupţie ca urmare a apariţiei unor acuzaţii privind pariuri trucate, arbitri corupţi şi meciuri aranjate, scandal ce a dus, în ianuarie, la demiterea preşedintelui şi vicepreşedintelui Federaţiei Chineze de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici