Două suportere olandeze, arestate la Johannesburg din cauza fustelor scurte portocalii

Olandezii califică drept absurdă arestarea, la Johannesburg, a două compatrioate, pentru că au purtat, în interiorul stadionului Soccer City, fuste scurte portocalii cu însemnele unei firme de bere care nu se află printre partenerii oficiali ai turneului final al CM 2010.

29 afișări
Imaginea articolului Două suportere olandeze, arestate la Johannesburg din cauza fustelor scurte portocalii

Două suportere olandeze, arestate la Johannesburg din cauza fustelor scurte portocalii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două olandeze arestate miercuri au fost puse în libertate. Ele au plătit o cauţiune în valoare de 10.000 ranzi (aproximativ 1.000 euro) şi au predat paşapoartele autorităţilor sud-africane, conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei locale, Vishnu Naidoo.

Olandezele au fost inculpate pentru infracţiunea de încălcare a drepturilor rezervate pe care Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) le utilizează în vederea protejării sponsorilor şi partenerilor săi oficiali.

Cele două sunt suspectate de orchestrarea apariţiei, într-un stadion-gazdă a turneului final al Cupei Mondiale, a 30 de tinere îmbrăcate în fuste scurte portocalii cu însemnele unei firme de bere care nu se află sub contract cu FIFA.

Grupul a stat în primul rând al tribunelor, la partida Olanda - Danemarca (scor 1-0), disputată luni, pe stadionul Soccer City, şi a atras atenţia camerelor de luat vederi prin faptul că au dansat şi au cântat.

Ministrul Afacerilor externe din Olanda, Maxime Verhagen, a calificat arestarea celor două drept absurdă.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici