Dragomir: Campioana se va alege între Dinamo, CFR Cluj, Steaua, Rapid, Vaslui şi chiar Oţelul

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni seară, la finalul galei "Sărbătoarea fotbalului românesc", că favorite pentru câştigarea titlului în acest sezon sunt Dinamo, CFR Cluj, Steaua, Rapid, FC Vaslui şi Oţelul Galaţi.

282 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Campioana se va alege între Dinamo, CFR Cluj, Steaua, Rapid, Vaslui şi chiar Oţelul

Dragomir: Campioana se va alege între Dinamo, CFR Cluj, Steaua, Rapid, Vaslui şi chiar Oţelul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Campioana se va alege între Dinamo, CFR, Steaua, Rapid, Vaslui şi chiar Oţelul. Dinamo este o echipă meritorie, dacă transferă jucători acum va pierde campionatul", a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir consideră că 2011 a fost un an "bunicel" pentru fotbalul românesc. "A fost un an bunicel în această criză a omenirii. La banii care s-au investit am avut rezultate meritorii. Toate problemele din acest an au plecat de la arbitri. Dacă arbitrajele nu erau aşa de proaste, după părerea mea ierarhiile poate erau altele şi scandalurile nu erau aceleaşi. Actele de huliganism au fost mai puţine, dar greşelile de arbitraj au fost mai multe", a precizat el.

Preşedintele LPF a menţionat că accederea Stelei în 16-imile de finală ale Ligii Europa este "o gură de oxigen". "Steaua este de felicitat pentru că a adus peste 50.000 de spectatori şi pentru că s-a calificat. Steaua este o echipă în topul european şi îşi merită rangul", a explicat Dragomir.

El a mai spus că i-ar da finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, un premiu pentru notorietate. "Eu mă împac cu toată lumea, doar răpitorii nu o fac. Mă refer aici la animale, nu la oameni. Lui Gigi Becali i-aş da premiul de notorietate, are cea mai mare notorietate. E peste toată lumea. Îl admir, dar de cele mai multe ori nu o fac. Aş fura de la el Palatul şi aş muta sediul Ligii acolo. Cel mai accesibil adversar pentru Steaua ar fi fost Manchester United", a adăugat conducătorul LPF.

Dragomir a precizat că "Sărbătoarea fotbalului românesc" va continua să fie organizată în comun de LPF şi de FRF şi că de la ediţia din acest an a lipsit selecţionerul Victor Piţurcă deoarece probabil nu a fost invitat. "I-am convins pe cei de la federaţie ca începând din acest an să organizăm această gală împreună. Vom continua cel puţin cât voi fi eu şef la LPF, iar Mircea Sandu la federaţie. Vom continua să arătăm respectul cuvenit gloriilor fotbalului românesc. Sunt oameni pe care societatea nu îi ajută. Cred că Piţurcă nu a fost invitat, am uitat, dar nu am invitat pe multă lume", a adăugat el.

Marius Avram, care s-a numărat printre nominalizaţii pentru titlul de cel mai bun arbitru, s-a declarat mulţumit de activitatea sa de central din acest an. "A fost un an cu bune şi cu rele. Din punct de vedere al arbitrajului sunt foarte mulţumit, am arbitrat finala Cupei, iar pe plan internaţional am avut rezultate bune. Pe plan personal a fost foarte bine, pentru că m-am căsătorit în acest an. A fost una caldă şi alta rece, pentru că familia mea a trecut printr-o perioadă specială, despre care nu vreau să vorbesc, dar suntem o familie unită", a spus arbitrul, făcând referire la faptul că tatăl său, fostul preşedinte al CCA Vasile Avram a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie.

Avram este de păerer că arbitrii din România sunt foarte valoroşi: "Suntem arbitri din Liga I şi ar trebui să fim pregătiţi pentru presiunea care se pune pe noi, dar arbitrii români sunt foarte valoroşi. Este o onoare pentru mine să fiu nominalizat alături de Tudor şi Balaj".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici