Dragomir: Cei care spun că m-am antepronunţat în cazul "Varga - Bălan" sunt nişte tâmpiţi

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, că cei care îl acuză de faptul că s-a antepronunţat în cazul Varga - Bălan sunt "nişte tâmpiţi", precizând că nu a făcut decât să explice opiniei publice "ce scrie în regulament".

28 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Cei care spun că m-am antepronunţat în cazul "Varga - Bălan" sunt nişte tâmpiţi

Dragomir: Cei care spun că m-am antepronunţat în cazul "Varga - Bălan" sunt nişte tâmpiţi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat dacă e justificată supărarea oficialilor FC Rapid privind antepronunţarea sa în cazul Varga - Bălan, Dragomir a răspuns:

"Cei care spun că m-am antepronunţat sunt nişte tâmpiţi. Eu nu m-am antepronunţat niciodată. Eu sunt preşedintele acestei Ligi şi când cineva îmi pune o întrebare trebuie să spun ce scrie în regulament. Că de asta sunt pus aici, pentru că opinia publică nu e formată numai din câţiva preşedinţi de cluburi. Sunt milioane de oameni care trebuie să ştie ce se întâmplă în fotbal. Cei de la Rapid sunt supăraţi pe greşelile lor, nu pe ale mele. Eu nu am greşit cu absolut nimic. Antepronunţare este când spui, de exemplu, că mâine se întruneşte cutare şi face cutare. Eu n-am făcut şi nici n-o să fac niciodată aşa ceva".

Dumitru Dragomir susţine că împreună cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, a propus rejucarea partidei Rapid - FC Timişoara, prin introducerea unui articol în Regulamentul Disciplinar, dar acţionarul majoritar George Copos a refuzat.

"E treaba comisiilor, sunt autonome, independente. Nu e treaba mea. Eu am vrut să se rejoace şi nu a vrut domnul Copos. Exista posibilitatea asta, a rejucării. Să se citească Legea Sportului şi statutul Federaţiei, acolo există rejucarea, numai că trebuia pusă în Regulamentul Disciplinar. Iar atunci când m-am întâlnit eu cu domnul Copos şi cu Mircea Sandu puteam să rezolvăm această problemă. Dar n-a vrut Copos", a explicat Dragomir.

Preşedintele a precizat că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, ale căror carnete sunt reţinute la LPF, au drept de joc în momentul de faţă doar pentru Sportul Studenţesc.

"Varga şi Bălan nu sunt legitimaţi nicăieri acum. Ar trebui să se întoarcă să joace la Sportul Studenţesc, că nu se întâmplă nimic. Au dreptul să joace acolo. Jucătorii nu au nicio vină, dar conducătorii da. Domnul Şiman e unul dintre vinovaţii principali. Pentru că trebuia să facă transferurile în termen. Iar când i-am spus să îi declare liberi de contract, el a spus că nu pierde el găina cu ouăle de aur, adică n-a avut încredere în domnul Copos", a menţionat oficialul LPF.

Dragomir a adăugat că a încercat să trimită cazul la comisiile FRF, dar nu a reuşit.

"Noi am încercat să aruncăm pisica moartă în curtea Federaţiei, dar au şi ei jurişti deştepţi şi ne-au returnat-o. Am vrut să facem pe dracu-n patru, să disjungem, să judece alţii, nu noi, dar până la urmă tot aici s-a ajuns. Oricum, oricine judecă acest caz tot se duce la TAS. TAS-ul nu poate greşi. Aici s-ar putea să fie unii mai subiectivi, dar cei de la TAS nu sunt nici subiectivi şi nu pot fi nici influenţaţi. Eu vreau să se ajungă la TAS obligatoriu. Ca să se vadă dacă noi, Liga, avem dreptate sau nu", a mai spus preşedintele Ligii.

Dumitru Dragomir nu se teme că ar putea fi demis de la conducerea LPF în urma cazului Varga - Bălan şi afirmă că asupra lui s-a pus mereu presiune.

"Eu nu sunt dispus să încalc regulamentul, eu sunt pus aici să meargă treaba corect. Pe mine e presiunea asta de 16-17 ani, dar nu m-am băgat în nicio neregulă şi nici nu mă voi implica pentru a nu îmi pune în pericol libertatea mea şi a celor de aici din Ligă. N-am să zic în viaţa mea cuiva din vreo comisie să încalce regulamentul indiferent de presiuni. Eu mă feresc să greşesc. Mi se coace un măr în fiecare zi, pe care îl mănânc. Am avut atâtea probleme de Paşti, că începi să te saturi de atâtea probleme", a precizat Dragomir.

Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis, la 30 martie, că fotbaliştii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu şi-au "exercitat dreptul de joc în mod regulamentar" la meciul Rapid - FC Timişoara, scor 1-0, din etapa a XX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici