Dragomir spune că sindicatele vor să "încalece" FRF şi LPF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că sindicatele doresc răul fotbalului şi că prin reprezentanţii săi, Marin Condescu şi Dumitru Costin, vor "să încalece FRF şi LPF".

45 afișări
Imaginea articolului Dragomir spune că sindicatele vor să "încalece" FRF şi LPF

Dragomir spune că sindicatele doresc răul fotbalului şi vor să "încalece" FRF şi LPF (Imagine: Mediafax Foto)

"În ultimul timp au avut loc atacuri fără precedent din partea sindicatelor asupra fotbalului. După ce ani de zile am trecut prin furcile caudine ale unor lideri de sindicat, dând ţara înapoi cu peste 20 de ani, unii şi-au făcut averi, iar alţii au ajuns prin Parlament. Noi i-am lăsat în pace. Ei pe noi nu. Acum sindicatele vor să pună mâna chiar şi pe fotbal, vor să încalece fotbalul şi să se aleagă praful şi de activitatea asta care mai merge în România. Eu am ţinut mereu să conlucrez cu domnii Marin Condescu şi Dumitru Costin, crezând că sindicatul este un partener de dialog. Eu m-am opus vehement ca sindicatul să intre federaţie şi în Comitetul Executiv. Asta este fără precedent. Nu cred că sunt trei ţări în lume unde sindicatele să se amestece cu patronatele şi să aibă pretenţii să dirijeze comisiile, să influenţeze nu ştiu ce şi aşa mai departe. Eu am ştiu că cei de la sindicate vor dori să încalece FRF şi LPF. De asta m-am ţinut mai rezervat în privinţa lor. Eu i-am simpatizat până acum, crezând că sunt nişte parteneri onorabili de dialog. Am refuzat să cred ce auzeam, că în spatele unor perdele frumoase se află de fapt nişte oameni care ne vor răul. M-au umplut de, nu de groază, de neînţeles, când l-am auzit pe domnul Costin, membru în Comitetul Executiv, că va acţiona în judecată atât FRF cât şi LPF pe nişte lucruri absolut aberante", a spus Dragomir.

Preşedinte clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu ocupă aceeaşi funcţie în cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, iar Dumitru Costin, membru în Comitetul Executiv al FRF, este preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) şi preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Nu ne speriem nici de domnul Costin, nici de domnul Condescu

"Eu consider că atât domnul Costin, cât şi domnul Condescu, sunt lideri de sindicat descurcăreţi. Pentru că dacă au făcut atâta avere şi au păcălit atâţia oameni, înseamnă că sunt oameni deştepţi. Deci am o impresie bună despre ei, să zic aşa. Dar rezerva pe care am avut-o eu faţă de sindicate a ieşit acum la suprafaţă precum uleiul deasupra apei. La o emisiune TV, membrii de sindicat au produs un circ ieftin, iar mai apoi, unii dintre ei, nu mai dau nume, au venit să-mi spună că şi-au pus preşedinte la nu ştiu ce comisie parlamentară care ne va curăţa pe mine şi pe Mircea Sandu. Eu am fost parlamentar şi ştiu că Parlamentul nu face abuzuri şi că acolo sunt oameni onorabili. Acest gen de a ne speria, pe noi, cei din fotbal, poate a funcţionat în decursul anilor, dar la LPF nu are efect. Pentru că noi ne înconjurăm de jurişti. Domnului Costin îi spun că dânsul este membru în Comitetul Executiv al FRF, deci noi l-am primit în patronat. În patronat, cum ar fi de exemplu în Guvernul României. Iar în Guvernul României n-am văzut niciun sindicalist. Acolo este un partener de dialog cu Guvernul. Noi l-am introdus în Comitetul Executiv şi dânsul ne ameninţă că ne dă în judecată. Dar nu ne speriem nici de domnul Costin, nici de domnul Condescu şi nici de procese", a explicat Dragomir.

Noi nu încălcăm legea, noi suntem beton

"Domnul Condescu a spus că cele trei comisii ale LPF sunt structuri mafiote şi sunt în afara legii. Noi nu încălcăm legea, noi suntem beton. Noi cât suntem în viaţă ne acoperim de hârtii, după ce murim îi punem pe alţii să arunce pământ pe noi. Dar din punct de vedere al legii 69, al convenţiei cu FRF şi al statutului, LPF este cea care deţine comisiile jurisdicţionale", a afirmat oficialul LPF.

Dragomir a menţionat că cele două decizii luate de comisii împotriva preşedintelui clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, sunt legale şi respectă regulamentele în vigoare.

Condescu a fost sancţionat la 8 iulie de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal timp de 6 luni şi o penalitate sportivă de 150.000 de lei pentru declaraţiile făcute împotriva clubului Dinamo.

Ulterior, oficialul grupării gorjene a fost sancţionat, la 12 august, de Comisia de Disciplină a LPF cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal timp de 12 luni şi o penalitate sportivă de 300.000 de lei după ce a afirmase că toate "comisiile LPF sunt ilegal constituite şi par a fi structuri de tip mafiot".

Sumele rezultate din penalităţile financiare dictate de comisiile LPF se întorc, conform spuselor lui Dumitru Dragomir, la cluburile din Liga I.

"Liga Profesionistă de Fotbal nu se pricopseşte cu aceşti bani din penalităţi. Aceste sume provenite din penalităţile pe care le dau comisiile se vor întoarce la cluburi, aşa cum s-au întors şi în alţi ani. Beneficiare vor fi însă mai mult cluburile care nu vor fi sancţionate, pentru că ei nu plătesc. Domnul Condescu şi clubul Pandurii vor avea parte de banii lor, dar cei care n-au făcut abateri tot din banii lor vor primi. LPF nu foloseşte aceşti bani pentru salarii sau altceva, exceptând poate salariile membrilor comisiilor. Şi poate nici asta. Deci, aceşti bani se vor întoarce la cluburi, dar se vor da în mod egal", a adăugat Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici