Dragomir spune că va apărea mai rar în presă după pedeapsa cu închisoarea primită de Gigi Becali: "Dacă apari des e imposibil să nu greşeşti"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat marţi că va apărea mai rar în presă de acum înainte, după ce finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, care era mereu în vizorul televiziunilor, a primit trei ani de închisoare.

122 afișări
Imaginea articolului Dragomir spune că va apărea mai rar în presă după pedeapsa cu închisoarea primită de Gigi Becali: "Dacă apari des e imposibil să nu greşeşti"

Dumitru Dragomir (Imagine: Cosmin Motei/ Mediafax Foto)

"Gigi Becali aţi văzut că era în prim-planul tuturor televiziunilor, era de neatins. E, răutatea omenească l-a distrus, chiar dacă el a făcut atât de mult bine. Şi atunci, începând de azi, şi eu voi apărea destul de rar pe la televizor. Pentru că dacă apari des e imposibil să nu greşeşti, să nu spui ceva. Iar ziariştii sunt mai mulţi decât şobolanii în Bucureşti. Sau să fac altă comparaţie, mai mulţi decât zidarii în Bucureşti. E o meserie frumoasă asta de ziarist, jigneşti pe toată lumea şi nu se întâmplă nimic. Şi atunci mă feresc să nu mă ia în primire şi pe mine, că şi eu am gură mare", a spus Dragomir.

În opinia lui Dragomir, Gigi Becali va face aproximativ 60 la sută din cei trei ani de închisoare. "Sincer nu mă aşteptam. Dar cinci judecători au spus «Da» şi trei au spus «Nu», toţi fiind din aceeaşi instituţie (n.r. - ICCJ) . Contopiţi, dar aşa, separat, au făcut de aşa natură că l-au curăţat. Noi nu putem pune sub semnul întrebării nicio hotărâre judecătorească. Pedepsele date de justiţie, mai ales de instanţa supremă, nu trebuie discutate. Acolo (n.r. - ICCJ) ajung cei mai buni profesionişti.

Am trecut pe acolo şi vă pot spune că sunt super-profesionişti. Dar, în necunoştinţă de cauză, nu pot să discut mai mult. Cam 60 la sută din pedeapsă cred că o să facă. Graţierea e o problemă a domnului preşedinte (n.r. - Traian Băsescu), eu mi-aş dori ca după o lună, două sau trei Gigi Becali să revină în mijlocul nostru. Pentru că el a ajutat mii de săraci şi alţi oameni, dar cred că jumătate din cei pe care i-a ajutat sunt plini de venin împotriva lui", a menţionat Dumitru Dragomir.

Preşedintele LPF îl va vizita pe Gigi Becali la penitenciar. "Săracul, îi doresc să fie tare, sănătos. Mai târziu am să încerc să mă duc până la el. Nu am cu ce să îl ajut, el se ajută singur prin tăria pe care o are. Nu mă duc cu tablele că nu-mi dă voie. Acolo stai în spatele unei perdele sau a unei mese. O să îi spun să fie tare că atunci când o să iasă tot el este. Gigi Becali cade în picioare, sănătatea să îl ajute. Pentru că după 2-3 luni poate să îi dea domnul preşedinte (n.r. - Traian Băsescu) o graţiere, dacă nu, peste un an şi jumătate vine alt preşedinte şi s-ar putea să îi dea ăla", a afirmat oficialul Ligii.

El a adăugat că Gigi Becali "credea că e cel mai tare", dar cu toate acestea nu a fost iertat de justiţie. "El a făcut mult bine în această ţară, dar justiţia e oarbă şi surdă. Când toată lumea se aştepta în dosarele celelalte (n.r. - dosarul transferurilor) să fie ceva, justiţia a fost de altă părere şi a fost aici. Gigi Becali a fost un om iubit pentru actele de caritate, dar în acelaşi timp a deranjat pe foarte mulţi cu gura lui. I-am spus şi lui că nu există om tare pe acest Pământ. Ceauşescu, atât cât a fost el de tare, la sfârşit nu au putut ăştia să numere gloanţele din el. Gigi Becali tot aşa, credea că e cel mai tare, dar uite că au dat cu el de nu se vede. Asta este viaţa. Azi am fost în spital la cel mai mare arbitru român, la nea Nicu Rainea. I-au tăiat un deget, iar mâine sau poimâine alte două. El a fost un titan, a alergat mii de kilometri, dar când am plecat de la el am început să plâng în lift. Deci nu există om tare pe Pământ", a menţionat preşedintele LPF.

Reţinut timp de şapte luni înainte de 1989, Dragomir a afirmat că putea să moară în arest. "Eu n-am fost condamnat, eu am fost reţinut. La penitenciar nu am fost niciodată. Eu am fost la arestul IGP-ului, cum era înainte. M-au ţinut şapte luni, m-au judecat şi m-au achitat toate instanţele. E o nenorocire acolo, eu era să mor acolo. Nu mai vreau să îmi aduc aminte. Când aud că primesc unii câte 2-3 sau 7-8 ani, dacă recuperezi banii, de ce îi mai dai 8 ani? Lasă-l ca să îi mai iei banii odată, să producă. Dacă dă banii la stat, îl mai şi condamni?", a spus Dragomir.

El consideră că finanţatorul FC Steaua poate trece cu bine peste această experienţă: "Oricât de gură mare era Gigi Becali, el era un tip sensibil. Nu mi-e teamă că va face un gest necugetat acolo. El este un tip tare. Iar acolo nu stă singur, dă de alţi oameni. Pentru că dacă stă singur se distruge. E greu, dacă eşti şi bolnăvior, praful se alege tine".

Dragomir îl sfătuieşte pe Gigi Becali să termine în închisoare facultatea de drept. "Fraier să fie de nu o face-o. Păi ce să faci acolo, te apuci şi înveţi. O carte să scrie... nu cred că e genul lui. Cred că va ieşi undeva la muncă, el e învăţat cu munca de mic. El e un tip omenos, păcat că a ajuns acolo, dar asta e viaţa", a adăugat el.

În ceea ce priveşte clubul Steaua, preşedintele Ligii este de părere că Gigi Becali nu poate conduce din închisoare şi afirmă că din acest moment investiţiile în echipă se vor opri. "Cu Steaua am mari emoţii pentru că sigur se opresc investiţiile. Sigur se opresc. Din ce ştiu eu, erau foarte mulţi bani care se băgau în jucători de mare valoare pentru accederea în grupele Ligii Campionilor. Dar acum nu ştiu dacă Gigi Becali, acolo unde este, mai este dispus să bage aceşti bani. Steaua nu poate să fie condusă la fel din puşcărie după părerea mea. O conduc cei de afară. Teia Sponte e un tip foarte inteligent. Mihai Stoica, Argăseală şi şeful contabil de la club trebuie obligatoriu să rămână. Au un staf tehnic foarte bun şi e păcat să se destrame. Acum cred că Reghecapf rămâne sigur... păi nu-l mai deranjează nimeni", a menţionat oficialul LPF.

Dragomir exclude ocuparea unei funcţii de conducere în cadrul FC Steaua de către finul lui Gigi Becali, Cristian Borcea, fost acţionar dinamovist. "Nu. Ar lua foc toată tribuna. A fost o perioadă când o tribună întreagă îi făcea ce îi făcea lui Gigi. De abia s-a pus batista pe ţambal. Ce, nu vedeţi ce au declarat cei de la Peluza Sud?", a spus Dragomir.

Sărbătorirea titlului de către Steaua la finalul ultimei partide din acest sezon se va face sub altă formă după pedeapsa cu închisoarea primită de Becali. "Steaua va face petrecerea la sfârşit, dar sub altă formă. Nu mai este entuziasmul. Pentru că starea de spirit o dădea patronul, el făcea show-ul. Steaua are şanse să ajungă în grupele Ligii Campionilor dacă vor avea o pregătire bună în vară. Atunci îi vor face şi detenţia uşoară lui Gigi Becali, căruia îi doresc să treacă cu bine şi sănătos prin această experienţă", a menţionat Dragomir.

George Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Cei trei au fost transferaţi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici