Mihai Stoica: Becali se duce la închisoare fără a fi beneficiat de o judecată dreaptă. Cineva poate reinstaura democraţia: Traian Băsescu

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, apreciază, într-o postare pe un site de socializare, că Gigi Becali nu a beneficiat de o judecată dreaptă, fiind de părere că motivul condamnării sale este legat de declaraţiile date de-a lungul timpului, care au "deranjat, au enervat, au lezat".

3355 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Becali se duce la închisoare fără a fi beneficiat de o judecată dreaptă. Cineva poate reinstaura democraţia: Traian Băsescu

Mihai Stoica (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Poate cineva să creadă că un om care nu a făcut niciodată parte din structurile statului poate fi condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu? Cu siguranţă, nu. În schimb, toată lumea crede că principalul motiv pentru care Gigi a fost închis este pentru că era prea des în prim-plan. E foarte posibil ca - fiind temperamental şi uşor de influenţat - el să fi dat destule declaraţii iresponsabile. Declaraţii care au deranjat, au enervat, au lezat. Dar vorbele nu lasă cicatrici. Şi, până la urmă, după 23 ani de la Revoluţie, un om îşi pierde libertatea pentru că vorbeşte prea mult? Oare aici am ajuns?", a scris Stoica pe Facebook.

Oficialul FC Steaua consideră că Gigi Becali va avea câştig de cauză într-un posibil viitor proces împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: "Probabil că e lipsit de importanţă faptul că de acest om depinde soarta celei mai iubite echipe de fotbal din România. Sau că mulţi oameni care au nevoie de sprijin îşi pierd şansa să aibă şi ei o viaţă normală. Este foarte important însă, că un bărbat se duce la închisoare fără a beneficia de o judecată dreaptă. Iar o mamă, o soţie şi trei fete asistă neputincioase la acest simulacru. Şi plâng. Sunt convins că Gigi Becali va câştiga împotriva României la CEDO. Aşa cum sunt convins că 5 e mai mare ca 3. Dar cineva poate împiedica procesul ăsta absurd. Cineva poate îndrepta o gravă eroare judiciară. Cineva poate reinstaura democraţia într-un stat care tinde să se transforme într-unul poliţienesc. Numele lui e Traian Băsescu şi e Preşedintele României".

George Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici