Drăgulescu: Mă aşteptam să ajung în două finale şi mă bucur că am obţinut două medalii de aur

Sportivul român Marian Drăgulescu, care a câştigat două medalii de aur (sol şi sărituri) la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Londra, a declarat, luni, la sosirea în ţară, că se aştepta să ajungă în două finale.

14 afișări
Imaginea articolului Drăgulescu: Mă aşteptam să ajung în două finale şi mă bucur că am obţinut două medalii de aur

Drăgulescu: Mă aşteptam să ajung în două finale şi mă bucur că am obţinut două medalii de aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă aşteptam să ajung în două finale, pentru că aveam notă de plecare foarte mare, atât la sol, cât şi la sărituri. Teoretic, ar fi fost şanse pentru medalie, dar practic era foarte greu. Mă bucur că am reuşit să îmi fructific şansele la ambele probe şi că am obţinut două medalii de aur", a spus Drăgulescu.

Întrebat dacă are intenţia de a-şi încheia cariera sau de a continua până la Jocurile Olimpice de la Londra, Marian Drăgulescu a spus că va continua în funcţie de starea de sănătate.

"De când am început sportul, avem o mentalitate care nu ne lasă să renunţăm. Eu m-am retras pentru că aveam şi probleme de sănătate, dar care ulterior s-au remediat. Deocamdată, nu mai am dureri şi mă pot antrena, iar asta este cel mai important. Oricum, sunt mulţi gimnaşti care au concurat cu probleme şi nu aş fi primul care face acest lucru. Am vorbit cu medicii, iar dacă vor fi probleme vom lua măsuri. Să vedem ce va fi la Londra, acum nu ştiu ce să zic, pentru că vreau să iau totul de la an la an. Mai este mult până în 2012, însă dacă voi fi sănătos, de ce să nu particip? Totuşi, în gimnastică se întâmplă multe accidente, aţi văzut ce s-a întâmplat şi la finala de la fete la sol şi tocmai de aceea o voi lua uşor, de la Campionate Europene, la Campionate Mondiale, până la Jocurile Olimpice".

Drăgulescu a mai spus că a fost felicitat telefonic şi de preşedintele României, Traian Băsescu, şi că va intra în vacanţă abia în luna decembrie.

"M-a sunat şi domnul preşedinte Băsescu, m-a felicitat şi a rămas să ne vedem în ţară. Deocamdată, abia aştept să ajung acasă, să mă odihnesc, pentru că a fost o perioadă de pregătire foarte grea, în care am muncit mult. Mai avem câteva concursuri şi nu ne vom relaxa total, vacanţa binemeritată va veni în luna decembrie. Mâine (n.r. - marţi), ne vom întoarce în sală, pentru antrenamente", a încheiat campionul mondial.

Coechipierul lui Drăgulescu de la lot şi de la clubul Dinamo, Flavius Koczi, medaliat cu argint la sărituri, a declarat că nu spera să îl poată depăşi pe Marian în clasament.

"Este prima mea medalie mondială şi am avut foarte multe emoţii. A fost foarte greu să îmi revin, pentru că nu prea îmi venea să cred. Ştiam că am şanse să vin pe podium cu Marian, dar el avea notă de plecare mai mare la sărituri şi, din start, nu aveam şanse să îl depăşesc. Ţinta mea era locul al doilea. Fiecare ne gândim la o medalie olimpică, dar până la competiţia de la Londra mai este destul timp. Vom vedea acolo ce valoare va avea această medalie la care visăm".

Koczi a mai precizat că nu ştie ce va face cu suma de bani pe care o va primi pentru câştigarea medaliei de argint: "Banii pe care îi vom primi nu sunt foarte mulţi, pentru că vorbim despre gimnastică, nu despre fotbal. Cred că o să îi pun deoparte".

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, i-a întâmpinat la aeroport pe medaliaţii clubului său şi a declarat că se aştepta ca Drăgulescu să câştige medalia de aur: "Sunt fericită că gimnastica românească a ajuns acolo unde îi este locul şi că Drăgulescu este campion mondial. Mă felicit că am contribuit la revenirea sa. În primăvară, i-am spus să se hotărască ce vrea să facă şi i-am dat un termen de trei zile. Eu am crezut în el, eram convinsă că va reuşi să câştige titlul mondial. Flavius Koczi este tânăr şi cred că medalia lui Marian din prima zi l-a ambiţionat foarte mult. Sunt convinsă că la Jocurile Olimpice de la Londra sportivii de la Dinamo se vor afla pe podium".

Lipă a mai precizat că sportivii dinamovişti medaliaţi vor fi premiaţi: "Am discutat cu Blaga (n.r. - ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor) şi mi-a spus că trebuie neapărat să le dăm bani sportivilor noştri, iar Marian cred că va putea fi avansat în grad".

Delegaţia României a sosit pe aeroportul internaţional "Henri Coandă" în jurul orei 17.30 şi a fost aşteptată, la salonul oficial, de secretarul de stat al MTS Doina Melinte, de Violeta Szekely şi de Nicu Vlad din partea COSR, de Elisabeta Lipă şi de Viorica Susanu din partea clubului Dinamo, de gimnasta Sandra Izbaşa, care ar fi trebuit să facă parte din lotul României (dar a suferit o accidentare la piciorul drept), de rude şi de prieteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici