Dulgheru: În 2011 va trebui să joc mai bine pentru a-mi păstra locul în topul mondial

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru a declarat, vineri, că în acest an va trebui să joace mai bine decât a făcut-o în 2010, pentru a se menţine în clasamentul WTA, românca ocupând în acest moment locul 30 în ierarhia mondială.

5 afișări

"Pentru acest an îmi doresc să fac cel puţin aceleaşi performanţe ca şi anul trecut. Ştiu că va fi foarte greu şi trebuie să fiu sănătoasă pentru a putea juca mult. Pentru orice jucător este mai uşor să urce în clasament decât să se menţină. Am reuşit anul trecut să urc 20 de locuri, dar anul acesta va trebui să fac lucrurile şi mai bine ca să mă menţin", a spus Dulgheru.

Sportiva a precizat că după ce va juca pentru România în Cupa Federaţiei, va mai evolua la patru turnee pe suprafaţă dură, apoi va trece la sezonul de zgură. "Perioada din Australia a fost destul de grea, pentru că am căzut cu jucătoare foarte tari, la fel ca şi anul trecut. Am început ca şi anul trecut şi eu sper să continui la fel, cu un început mai greu, dar cu un final foarte bun. După Fed Cup, voi juca două turnee, unul în Dubai şi unul la Doha, apoi voi merge la Indian Wells şi la Miami. După aceste turnee voi termina sezonul de hard şi voi trece la cel de zgură", a adăugat jucătoarea.

Dulgheru a mai spus că se simte bine când evoluează în Cupa Federaţiei deoarece în această competiţie îşi poate reprezenta ţara: "Mă simt bine să ştiu că sunt numărul unu din echipa de Fed Cup a României, dar mai mult mă simt bine pentru că îmi place să joc pentru această ţară. Anul trecut am jucat pentru prima dată în această competiţie, iar meciurile de acolo m-au ajutat foarte mult în perioada următoare. Mă simt foarte bine aici şi sper să ajut echipa cât pot de bine".

Alexandra Dulgheru a afirmat că misiunea României la Fed Cup nu va fi una uşoară dacă echipele din grupa D se vor putea baza pe cele mai bune jucătoare. "Adversarele din grupa noastră sunt foarte bune, iar dacă vor veni toate, atunci nu va fi deloc uşor. Eu sper să nu fie chiar toate. Cel mai important este să fim concentrate meci de meci, iar dacă ne vom califica ne va fi puţin mai uşor, pentru că deja vom avea meciuri în picioare. Anul trecut ne-a despărţit un singur meci pentru a ajunge în semifinale. La noi în grupă ne vom bate cu Ungaria şi Olanda. Unguroaicele o au pe Agnes Szavay, iar la olandeze sunt anunţate Arantxa Rus şi Michaella Krajicek. Din echipa Letoniei periculoasă ar fi doar Sevastova. Dar, după cum am spus, contează foarte mult dacă vor veni toate", a spus sportiva în vârstă de 21 de ani.

Echipa României de Cupa Federaţiei va juca, în perioada 2-5 februarie, în Israel, în grupa D din cadrul diviziei a treia (Grupa I Euro-africană), alături de Olanda, Ungaria şi Letonia.

Pentru România vor juca Alexandra Dulgheru (locul 30 WTA), Monica Niculescu (locul 85 WTA), Sorana Cîrstea (locul 94 WTA), Cristina Dinu (18 ani, locul 573 WTA şi locul 15 ITF - juniori), în vreme ce Irina Spîrlea va fi căpitanul echipei.

Componenţa celorlalte grupe ale diviziei a treia este următoarea:

Grupa A: Elveţia, Marea Britanie şi Danemarca;

Grupa B: Polonia, Israel, Bulgaria şi Luxemburg;

Grupa C: Belarus, Austria, Croaţia şi Grecia.

Echipele care se vor clasa pe primul loc în fiecare grupă vor juca între ele, urmând ca cele două învingătoare să se califice în play-off-ul din perioada 16-17 aprilie, pentru Grupa a II-a Mondială.

De asemenea, reprezentativele care se vor clasa pe ultimul loc în fiecare dintre cele patru grupe, vor juca între ele, iar învinsele vor evolua în barajul pentru retrogradare în Grupa a II-a Europa/Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici