După descalificare în proba de dublu, japoneza Kato a câştigat titlul la dublu mixt la Roland Garros

Japoneza Miyu Kato a trecut peste dezamăgirea descalificării de la Openul Franţei, în proba de dublu feminin şi a cucerit joi titlul la Roland Garros la dublu mixt, alături de germanul Tim Puetz.

108 afișări
Imaginea articolului După descalificare în proba de dublu, japoneza Kato a câştigat titlul la dublu mixt la Roland Garros

Cei doi au reuşit să învingă perechea formată din Bianca Andreescu, din Canada, şi Michael Venus din Noua Zeelandă, cu 4-6, 6-4 (10-6) în finala de pe terenul Philippe Chatrier.

Kato şi partenera sa indoneziană Aldila Sutjiadi fuseseră descalificate din competiţia feminină de dublu în turul al treilea la începutul săptămânii împotriva cehoaicei Marie Bouzkova şi a spaniolei Sara Sorribes Tormo.

Kato a lovit o minge pe teren, între puncte, care a atins din greşeală o fetiţă. Arbitrul de scaun Alexandre Juge i-a dat un avertisment lui Kato, dar Bouzkova şi Sara Sorribes Tormo au subliniat că fetiţa cu mingea plângea.

După ce a vorbit cu fetiţa, arbitrul a urcat din nou pe scaunul său şi a anunţat descalificarea lui Kato şi Sutjiadi, provocând lacrimile jucătoarei japoneze.

Kato, care a declarat ulterior pe Twitter că a fost penalizată de Roland Garros şi a pierdut premiul în bani şi punctele din competiţia de dublu feminin, a avut parte de o amplă susţinere din partea colegelor sale.

"A fost o provocare din punct de vedere mental după descalificare. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru mesajele sincere de susţinere", a declarat Kato în discursul pregătit după finală.

"Am reuşit să folosesc toată energia pozitivă pentru a putea fi astăzi aici. Îi mulţumesc lui Aldila şi tuturor fanilor indonezieni. Fac tot ce pot pentru ca într-o zi să ne întoarcem şi să revendicăm titlul la dublu feminin.

"Pentru Sara şi Marie, Aldila şi eu sperăm să putem juca din nou undeva şi să avem un meci grozav.

"În cele din urmă, pentru Roland Garros, este regretabil ce s-a întâmplat cu descalificarea. Dar aştept un rezultat pozitiv pentru apelul meu. Ca să îmi pot primi punctele şi premiul în bani".

Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA), care îl are în comitetul său executiv pe Novak Djokovic, a declarat că decizia de a-i pune în incapacitate de joc pe Kato şi Sutjiadi a fost "nejustificat de disproporţionată" şi "nedreaptă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici