Echipajul de canoe dublu, încă o medalie de aur la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul masculin de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, a câştigat duminică, medalia de aur, pe distanţa de 500 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan (Polonia).

63 afișări
Imaginea articolului Echipajul de canoe dublu, încă o medalie de aur la Campionatul Mondial de la Poznan

Echipajul de canoe dublu, încă o medalie de aur la Campionatul Mondial de la Poznan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dumitrescu şi Mihalachi, ce au cucerit sâmbătă titlul mondial în aceeaşi probă, dar pe distanţa de 1000 de metri, au concurat pe culoarul şapte, încheind cursa pe locul I, care le-a adus medalia de aur, după o cursă tactică excelentă.

Pe podium au mai urcat echipajele din Rusia şi Azerbaidjan.

Tot duminică, echipajul României de canoe dublu, format din sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, s-a clasat pe locul cinci, în finala probei de 200 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan.

Deja dubli campioni mondiali la canoe simplu, pe distanţele de 500 şi 1000 de metri, sportivii Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au luat startul şi în finala la 200 de metri. Ei au concurat pe culoarul I, încheind cursa pe poziţia cinci.

Medalia de aur a revenit echipajului din Lituania.

Echipajul de canoe dublu este eroul delegaţiei tricolore, Dumitrescu şi Mihalachi trecându-şi în palmares medaliile de aur pe distanţele de 500 şi 1000 de metri.

O a treia medalie pentru România, de argint, a fost cucerită de echipajul C4 masculin, format din sportivii Gabriel Gheoca, Nicolae Bogdan, Mihail Simion şi Florin Comănici

Celelalte rezultate ale sportivilor români la CM de la Poznan sunt:

Canoe simplu, 500 metri - Silviu Simioncencu, locul 7

Canoe simplu, 1000 metri - Silviu Simioncencu, locul 5

Kaiac dublu, 500 metri - Dan Costea şi Petruş Gavrilă, locul 7

Kaiac 4, 1000 metri - Traian Neagu, Iustin Porcăraşu, Vasile Ştefan şi Toni Ioneticu, locul 8

Kaiac dublu feminin, 1000 metri - Bianca Pleşca şi Irina Lauric, locul 9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici