Editorial Cristian Tudor Popescu: Ilie, Simona e frumoasă!

„Asta nu contează! Ea trebuia să fie în semifinale la US Open! Asta ar fi contat! Turneele astea sunt cam micuţe!”

2818 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Ilie, Simona e frumoasă!

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Despre cine e vorba în propoziţie? Despre Simona Halep, câştigătoarea, ieri, la Kremlin Cup WTA de la Moscova.

Cine spune toate astea? Nimeni altul decât marele nostru campion Ilie Năstase.  Aşa a înţeles el s-o încurajeze, să-i ofere suport sufletesc Simonei înaintea finalei de la Moscova.

     Mai întâi, dragă Ilie, turneul Kremlin Cup este un Premier Series WTA care oferă câştigătoarei 470 p. şi 133.000 de dolari. A fost câştigat de superjucătoare: Caroline Wozniacki în 2012, Victoria Azarenka în 2011, Francesca Schiavone în 2010.

     Oare câte turnee trebuia să câştigi în anii `70 ca să aduni 133.000 $ din premii?

     Vreau să spun cu asta că acum banii mult mai mulţi înseamnă şi o luptă mult mai dură ca să urci spre vârf. În anii `70, anii tăi de glorie, talentul, pe care l-ai avut cu carul, era de ajuns ca să câştigi. Nu era nevoie de antrenamente aproape inumane, de pregătirea fizică chinuitoare, de asistenţa psihologică specializată de astăzi, de tehnicile sofisticate de alimentaţie şi recuperare.

     Un jucător cu reverul şi serviciul tău, geniale, ar fi spulberat acum de un „cărăuş” capabil să izbească mingea cu violenţă, ca un robot, ore în şir.

     Simona, pregătită de Adrian Marcu, se confruntă cu adversare care au în spate echipe de aproape zece inşi, plătiţi zdravăn ca să le ducă spre performanţă. Nivelul tenisului primelor 100 de jucătoare este mult mai apropiat decât pe vremea ta, valorile mult mai strânse. În consecinţă, efortul făcut pentru a câştiga un turneu de 5 meciuri poate fi mai mare decât cel pe care îl cerea câştigarea celor 7 meciuri ale unui Grand Slam în 1972.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici