Eduard Novak explică cum au fost alocaţi banii pentru federaţiile sportive: : „Finanţarea are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, explică modul de alocare a banilor pentru federaţiile sportive: „Finanţarea are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung”.

313 afișări
Imaginea articolului Eduard Novak explică  cum au fost alocaţi banii pentru federaţiile sportive: : „Finanţarea are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung”

rsa foto: Profimedia

„Finanţarea federaţiilor, de către Ministerul Sportului, are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung. Am văzut anul trecut rezultate frumoase, obţinute nu doar de una, ci de mai multe federaţii, iar pentru o alocare cât mai echitabilă şi mai eficientă a bugetelor pentru noul an au fost luaţi în calcul mai mulţi indicatori, printre care şi ponderea rezultatelor dintr-un sport raportat la total”, scrie pe Facebook Eduard Novak.

Ministul Sportului precizează că la calcularea punctajelor finale ale federaţiilor sportive naţionale care administrează sporturi olimpice prioritare (individual) s-a ţinut cont mai multe criterii, respectiv 50% din total puncte - criterii de finanţare, 13 criterii conform metodologiei, fiecare criteriu cu o anumită pondere în calculul final şi 50% din total puncte - medaliile obţinute la campionatele mondiale, europene, cupe mondiale şi europene, fiecare medalie, cu un anumit punctaj.

„La fel ca anul trecut, finanţarea a fost stabilită pentru a menţine evoluţiile bune, dar în acelaşi timp pentru a suplimenta sprijinul acolo unde au apărut noi nevoi, acolo unde au existat creşteri exponenţiale la nivelul rezultatelor. Continuăm să susţinem sportul românesc şi nevoia sa de creştere a finanţărilor, rămânem aproape de înalta performanţă”, încheie Eduard Novak.

Potrivit datelor prezentate de Novak, cea mai mare alocare a fost pentru Federaţia Română de Canotaj, respectiv 14.000.291 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici