Emanuel Gyenes, locul 27 la finalul Raliului Dakar. Românul e primul într-un clasament neoficial

Raliul Dakar s-a încheiat duminică pentru Emanuel Ghyenes, singurul român din această ediţie a prestigioasei curse, cu cea mai bună clasare din acest an, locul 21 în etapa a 14-a, dintre Al Hofuf şi Damman. Gyenes s-a clasat pe locul 27 la general şi pe primul la Original by Motul.

503 afișări
Imaginea articolului Emanuel Gyenes, locul 27 la finalul Raliului Dakar. Românul e primul într-un clasament neoficial

Sursa foto: Facebook/Federaţia Română de Motociclism

Ultima etapă a ediţiei 2023 a măsurat 417 kilometri, din care 138 de probă specială, pe care Gyenes a parcurs-o într-o oră, 27 de minute şi 6 secunde, terminând pe locul 21, cea mai bună poziţie dintre toate cele 14 etape parcurse în cursă.

În clasamentul general, românul de la Autonet Motorcycle Team a reuşit să mai urce 3 locuri, până pe 27, îndeplinindu-şi obictivul de a se clasa la final în primii 30.

În clasamentul neoficial al riderilor care au evoluat fără asistenţă tehnică, Emanuel Gyenes a ocupat prima poziţie, însă ea nu este recunoscută, deoarece organizatorii au decis ca de anul acesta acei concurenţi care au fost pe podium în ediţiile anterioare să nu poată puncta.

Clasa moto a fost câştigată spectaculos de argentinianul Kevin Benavides, cu o recuperare incredibilă în ultima etapă, pe care a câştigat-o, devansându-i la general pe australianul Toby Price şi pe americanul Skyler Howees aflat pe locul 3.

Qatarezul Nasser Al-Attiyah a devenit campionul ediţiei la clasa auto, urmat de francezul Sebastien Loeb şi de brazilianul Lucas Moraes.

La categoria truck s-a impus echipajul condus de olandezul Janus Van Kasteren, în timp ce la qaud-uri câştigătorul a fost francezul Alexandre Giroud.


„Salutări de la linia de sosire a ultimei etape speciale din cea mai lungă #dakarrally desfăşurată în Arabia Saudită”, a scris românul înainte de ultima etapă de legătură, la capătul probei speciale de duminică.

De pe podium, la ceremonia de sosire, unde Gyenes a urcat afişând steagul României, acesta a mai transmis.

„Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de susţinere din timpul cursei; a fost o cursă dură şi foarte rece.

Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi fost alături în al 13-lea meu Dakar Rally, familiei şi partenerilor, fără de care nu aveam cum să ajung până aici!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici