Emeric Ienei a devenit cetăţean de onoare al localităţii Şiria

Fostul mare antrenor Emeric Ienei, ajuns la 80 de ani, a primit, duminică, titlul de cetăţean de onoare al localităţii Şiria, din judeţul Arad, informează site-ul frf.ro.

184 afișări
Imaginea articolului Emeric Ienei a devenit cetăţean de onoare al localităţii Şiria

Emeric Ienei a devenit cetăţean de onoare al localităţii Şiria

"Mă simt onorat pentru invitaţia la Şiria. Nu este un lucru mic să fii cetăţean de onoare al unei comune. Mă bucur că am venit la o partidă de fotbal interesantă, văd că sunt şi mulţi spectatori. Am şi azi UTA în suflet, dar nu pot să nu ţin şi cu echipa cu care am făcut performanţa unică în fotbalul românesc, greu de egalat deocamdată. Până la urmă, ţin cu fotbalul şi aş vrea să văd partide cât mai bune, între echipe care să ducă tradiţia mai departe", a afirmat Ienei, care a dat lovitura de începere a confruntării dintre formaţiile UTA Bătrâna Doamnă şi Luceafărul Oradea, scor 0-0.

În aplauzele celor aproximativ 1.200 de spectatori prezenţi la meci, Emeric Ienei, născut în satul arădean Agrişu Mic, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Şiria.

"Ca atitudine şi conduită profesională, domnul Ienei este cel mai important reper din fotbalul românesc. Suntem onoraţi să-l avem azi în mijlocul nostru, mulţumindu-i pentru că a scris istorie", a declarat Codru Grădinariu, directorul general al grupării arădene.

Emeric Ienei s-a născut pe 22 martie 1937, în Agrişu Mic. A jucat la UTA, Steaua Bucureşti şi Kayserispor. Ca antrenor al Stelei a câştigat cinci titluri naţionale, patru Cupe ale României şi Cupa Campionilor Europeni din 1986.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici