Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Britanica şi-a propus să câştige un turneu în 2023

Emma Răducanu (78 WTA) a debutat în 2023 cu o victorie la turneul WTA 250 de la Auckland, Noua Zeelandă, un prim pas în realizarea obiectivului declarat de a câştiga cel puţin un turneu în acest sezon. Ea a trecut greu de sportiva cehă Linda Fruhvirtova (79 WTA), după un meci de două ore şi jumătate

612 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Britanica şi-a propus să câştige un turneu în 2023

Emma Răducanu începe anul cu o victorie. Britanica şi-a propus să câştige un turneu în 2023

Emma Răducanu s-a impus în primul tur al competiţiei în 3 seturi cu 4-6, 6-4, 6-2, după 2 ore şi 33 de minute.

Britanica a cedat primul set, după ce la 4-4 a ratat 4 mingi de break. Setul secund l-a început slab, cedând un prim serviciu, dar revenind apoi de la 0-2 la 4-2, egalând situaţia la seturi după ce a valorificat a 3-a minge de set.

În decisiv, Răducanu a câştigat 5 gameuri consecutiv şi la 5-1 a irosit 5 mingi de meci pe serviciul Fruhvirtovei, dar a fructificat-o apoi pe prima, pe propriul serviciu.

În turul secund, Răducanu va întâlni o adversară mai slab cotată, pe slovaca Viktoria Kuzmova (134 WTA), cu care nu a mai jucat niciodată în circuit.

Slovaca vine din calificări şi a învins-o în primul tur pe americana Bernarda Pera (44 WTA), favorita numărul 4 a turneului.

Vorbind înainte de meci pentru site-ul oficial WTA despre obiectivele sale în 2023, Răducanu a declarat:

"Pentru 2023, obiectivul meu este să rămân sănătoasă mai mult timp. Abia aştept să muncesc din greu pentru că acum ştiu mai bine la ce să mă aştept, aşa că voi fi mai puţin ca o căprioară în lumina farurilor. Obiectivul de rezult aş spune că este să câştig un titlu şi să joc un tenis fără frică. Să nu mă gândesc la consecinţe, ci doar să mă duc să joc."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici