Euro-2012: Jucătorii care se strâng în jurul arbitului şi îi contestă deciziile vor fi sancţionaţi

Jucătorii care se vor strânge în jurul arbitrului şi îi vor contesta astfel deciziile la meciurile din cadrul Campionatului European trebuie să se aştepte la sancţiuni, a avertizat, miercuri, responsabilul UEFA Pierluigi Collina.

75 afișări
Imaginea articolului Euro-2012: Jucătorii care se strâng în jurul arbitului şi îi contestă deciziile vor fi sancţionaţi

Euro-2012: Jucătorii care se strâng în jurul arbitului şi îi contestă deciziile vor fi sancţionaţi (Imagine: Shutterstock)

"Astfel de manifestări nu dau o imagine bună meciului, fotbalului. Respectul implică şi respectarea arbitrilor. Jucătorii vor fi informaţi că este interzis să se strângă în jurul arbitrului pentru a protesta, iar arbitrii vor şti că dacă sunt înconjuraţi de jucători vor da unul sau mai multe cartonaşe galbene", a spus fostul arbitru internaţional.

Collina a mai precizat, în timpul unei sesiuni de pregătire a arbitrilor ce vor oficia la Euro-2012, că fotbaliştii implicaţi în incidente vor fi de asemenea sancţionaţi.

"Este ceva ce vrem să nu mai existe pe teren. Nu vrem ca 20 de jucători să fie implicaţi într-o încăierare generală. Fotbaliştii ştiu, pentru că nu este ceva nou, că dacă pe teren are loc o bătaie generală cel puţin două cartonaşe galbene îi vor viza pe cei aflaţi la originea conflictului", a explicat italianul.

Cei 80 de arbitri delegaţi pentru meciurile de la Campionatul European s-au reunit la Varşovia pentru o săptămână de pregătire, în timpul căreia vor fi supuşi unor teste fizice şi vor avea cursuri teoretice şi practice care să îi ajute să ia decizii bune în timpul jocurilor.

"Unul din principalele noaste obiective este să îi protejăm pe jucători. Le-am cerut arbitrilor să fie foarte atenţi la intervenţiile ce ar putea pune în pericol integritatea fizică a unui jucător", a adăugat Collina.

UEFA va continua să folosească sistemul cu doi arbitri asistenţi suplimentari la fiecare meci, la Campionatul European. "Este clar că multe decizii bune s-au luat pe teren datorită acestui sistem", a declarat Pierluigi Collina, care consideră această soluţie mai bună decât arbitrajul video.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici