EURO 2012 prin ochii fanilor. Cine câştigă în "meciul" celor mai frumoase galerii - GALERIE FOTO

Campionatul European din Polonia şi Ucraina nu se rezumă doar la competiţia fotbalistică propriu-zisă, fanii celor 16 reprezentative având şi ei întrecerea lor. De la irlandezii care au cântat cât i-au ţinut puterile chiar şi la 4-0 pentru Spania în meciul cu favoriţii lor şi până la fanii croaţi, singurii care au introdus torţe pe stadioanele competiţiei, suporterii de la Euro au oferit un altfel de spectacol decât cel de pe gazon, dar la fel de interesant de urmărit.

1097 afișări
Imaginea articolului EURO 2012 prin ochii fanilor. Cine câştigă în "meciul" celor mai frumoase galerii - GALERIE FOTO

EURO 2012 prin ochii fanilor. Care au fost cei mai inventivi suporteri de până acum - GALERIE FOTO

Până acum, norocoşii care se pot bucura pe deplin de rezultatele naţionalei pe care o susţin sunt fanii Portugaliei, Spaniei, Germaniei şi Italiei, adică echipele ajunse în semifinalele competiţiei.

Dar spectacolul a fost unul desăvârşit în tribunele din Polonia şi Ucraina de la începutul Campionatului European.

Fanii polonezi, gazde ale competiţiei, au colorat tribunele în alb-roşu încă de la primul meci al turneului, cel cu Grecia. După două egaluri în primele meciuri ale Poloniei, şi-au susţinut frenetic favoriţii în ultima partidă cu Cehia, pierdută însă până la urmă cu 1-0, rezultat ce a marcat ieşirea din competiţie. Imaginea fanilor rămâne însă una reprezentativă pentru Euro 2012.

Irlanda, o altă echipă care a părăsit competiţia încă din faza grupelor, a avut parte de unii dintre cei mai devotaţi fani. Suporterii lui Robbie Keane au cântat tot timpul, gestul de la meciul cu Spania fiind unul emoţionant. La 4-0 pentru elevii lui Vicente del Bosque, cu o eliminare sigură din competiţie, fanii irlandezi nu s-au oprit din cântat, strigând numele ţării lor cu o ardoare parcă şi mai mare.

Suporterii greci au încercat să aducă la Euro 2012 spiritul războinic al Spartei. Au avut succes în primă fază, trecând de o grupă în care nu erau cotaţi cu şanse prea mari şi au ajuns să dea piept cu Germania, în sferturile competiţiei. În teren, fotbaliştii greci au revenit de la 1-0 în faţa maşinăriei germane, dar până la urmă au trebuit să se recunoască învinşi.

Cealaltă gazdă a competiţiei, Ucraina, a beneficiat şi ea de suporteri care s-au pregătit din timp pentru marele spectacol. Aceştia au avut de înfruntat însă şi vremea potrivnică la meciul cu Franţa, atunci când partida a şi fost întreruptă pentru o oră. Totuşi, fanii lui Şevcenko nu au părut că sunt prea afectaţi de ploaia torenţială, ci mai degrabă bucuroşi că petrec mai mult timp la Euro.

Una dintre dezamăgirile competiţiei din Ucraina şi Polonia a fost naţionala Olandei. "Portocala mecanică" nu a dezamăgit însă şi în tribune, acolo unde fanii ei au făcut, ca de obicei la turneele finale, un adevărat spectacol.

 

Anglia a fost aproape de a repeta performanţa din 1996, atunci când a găzduit Campionatul European şi a ajuns în semifinalele competiţiei. După ce echipa lor a fost eliminată de Italia la loviturile de departajare, fanilor englezi nu le-a rămas decât să bea berea ieftină din Ucraina şi Polonia.

Primii care s-au bucurat de accederea în semifinalele Euro 2012 au fost fanii Portugaliei. Cu unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, Cristiano Ronaldo, portughezii pot spera la un succes la Campionatul European.

Germania a fost una dintre echipele cele mai în formă ale competiţiei iar fanii ei ştiu că au o naţională favorită la câştigarea trofeului. S-au pregătit din timp pentru a sărbători un triumf la Campionatul European, un succes aşteptat încă din 1996.

Spaniolii sunt obişnuiţi în ultimul timp cu succesul după câştigarea Campionatului European din 2008 şi a Cupei Mondiale din 2010. Suporterii spanioli au venit în Ucraina şi Polonia în număr mare, încrezători că Xavi, Casillas şi compania pot repeta succesele.

Ultimii care şi-au câştigat biletul pentru semifinalele competiţiei au fost italienii, iar suporterii Squadrei Azzurra au avut în sfârşit de ce să se bucure după scandalurile fără sfârşit din Il Calcio. Meciul din sferturile de finală, cu Anglia, decis la loviturile de departajare, a avut o notă de dramatism care a făcut ca sărbătoarea fanilor să fie una şi mai mare.

Au mai rămas patru echipe în competiţie. Miercuri, Portugalia va întâlni Spania, iar joi Germania îşi dispută un loc în finală contra Italiei.

În tribune, indiferent de ce se întâmplă pe teren, spectacolul este garantat.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici