Euro 2016: Franţa şi Portugalia îşi dispută trofeul de campioană europeană în această seară de la ora 22:00

Ediţia a 15-a a Campionatului European a ajuns la sfrâşit, iar ţara gazdă, Franţa, şi Portugalia îşi dispută finala competiţiei, duminică, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis, iar echipa pregătită de Didier Deschamps este percepută drept favorita la trofeu.

562 afișări
Imaginea articolului Euro 2016: Franţa şi Portugalia îşi dispută trofeul de campioană europeană în această seară de la ora 22:00

Euro 2016: Franţa şi Portugalia îşi dispută trofeul de campioană europeană în această seară de la ora 22:00

Franţa joacă pe teren propriu, astfel că va avea publicul de partea ei în ultima partidă, şi a câştigat ultimele 10 confruntări directe cu Portugalia, o statistică ce datează din 1975. De asemenea, Franţa a câştigat Campionatul European din 1984 şi Campionatul Mondial din 1998, ambele competiţii desfâşurându-se tot pe teritoriu francez.

De partea cealaltă, Portugalia se bazează pe starul Cristiano Ronaldo (31 de ani), aflat probabil la ultima sa şansă de a câştiga Campionatul European şi pe dorinţa de afirmare a tânărului Renato Sanches, jucătorul care ar putea prelua conducerea naţionalei în următorii ani. De asemenea, sunt şanse importante ca Pepe să revină în primul "11" al formaţiei lui Fernando Santos, după ce a lipsit la semifinala cu Ţara Galilor.

Franţa a câştigat de două ori Campionatul European, în 1984 şi 2000, în timp ce Portugalia s-a aflat o singură dată în finală, în 2004, atunci când au şi organizat competiţia. Portughezii au pierdut atunci în faţa Greciei.

Portugalia a făcut parte din Grupa F şi s-a calificat cu emoţii, de pe locul 3. Lusitanii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria. În optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croaţia, în sferturi au eliminat Polonia după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins cu 2-0 Ţara Galilor.

De partea cealaltă, Franţa a deschis turneul în meciul cu România, partidă câştigată pe finala cu 2-1 graţie execuţiei de geniu a lui Payet. A urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, şi o remiză albă cu Elveţia. În optimi, francezii au învins Irlanda cu 2-1, în sferturi au trecut de surpriza Islanda, scor 5-2, iar semifinalele le-au oferit primul adversar cu adevărat puternic: Franţa a învins Germania, scor 2-0.

Pentru meciul de pe Stade de France, a fost mobilizat un număr de 6.800 de forţe de ordine. În zona arenei vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minim 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Echipe probabile:

Portugalia: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Ronaldo
Franţa: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici