FINALA EURO 2016: Didier Deschamps, Franţa: Mi-ar fi plăcut să avem la dispoziţie încă 24 de ore să pregătim finala

Didier Deschamps, selecţionerul echipei naţionale a Franţei, gazda şi finalista Campionatului European, susţine că şi-ar fi dorit să aibă mai mult timp la dispoziţie să pregătească confruntarea cu Portugalia, care se va juca duminică, de la 22:00, pe Stade de France.

1603 afișări
Imaginea articolului FINALA EURO 2016: Didier Deschamps, Franţa: Mi-ar fi plăcut să avem la dispoziţie încă 24 de ore să pregătim finala

FINALA EURO 2016: Didier Deschamps, Franţa: Mi-ar fi plăcut să avem la dispoziţie încă 24 de ore să pregătim finala

„Avem oportunitatea să devenim campioni europeni, iar jucătorii noştri, indiferent că au 18 ani, 20 sau mai mult, trebuie să profite de această şansă de a câştiga un titlu, fără să se gândească la ce s-ar putea întâmpla în viitor. Suntem privilegiaţi să jucăm finala Euro 2016 acasă, la Paris, dar mi-ar fi plăcut să avem la dispoziţie încă 24 de ore să pregătim acest meci. Nu am avut timp să lucrăm la îmbunătăţirea tacticii. După meciul din semifinale, nu am făcut decât să ne recuperăm fizic şi să ne pregătim mental pentru finală”, a afirmat antrenorul în vârstă de 47 de ani, citat de site-ul UEFA.

„Griezmann a avut un sezon excelent, dar Ronaldo reuşeşte acest lucru de 8 ani sau mai mult”

Cât despre Antoine Griezmann, golgheterul de la Euro 2016 cu 6 goluri, Deschamps a spus: „E încă un jucător tânăr. A avut un sezon excelent, dar Ronaldo reuşeşte acest lucru de 8 ani sau mai mult. Dacă Antoine va fi nominalizat la Balonul de Aur va fi un semn bun, deoarece ar însemna că lucrurile au mers bine în finală. În ultima vreme, Messi şi Ronaldo au pus stăpânire pe Balonul de Aur”.

Selecţionerul francez s-a declarat mulţumit şi de prestaţiile noului fundaş al Barcelonei Samuel Umtiti, care şi-a făcut debutul la Euro 2016 abia în sfertul cu Islanda, după care a jucat şi în semifinala câştigată cu 2-0 împotriva Germaniei: „Nu sunt surprins de Samuel Umtiti. Nu l-am ales la întâmplare. Ştie că am încredere în el. E tânăr, dar mai matur decât mulţi jucători de 30 de ani. Pe lângă calităţile sale fotbalistice, are şi o mentalitate de mare fotbalist”.

Hugo Loris, portarul şi căpitanul Franţei crede că: „E un trofeu de mare importanţă în joc, aşa că va trebui să ne îmbunătăţim jocul. Fotbalul francez a trecut printr-o criză. Nu a fost uşor, dar încetul cu încetul am reuşit să ne ridicăm şi să revenim pe drumul cel bun. Să creezi o echipă mare ai nevoie de timp, s-a văzut acest lucru şi la Germania, şi la Spania. Este meritul antrenorului (n.red. – Didier Deschamps) pentru că am ajuns până aici. A fost o poveste frumoasă până acum, dar va fi şi mai frumoasă dacă va avea un final fericit, duminică”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici