Explozie în Nigeria în apropierea unui "centru de vizionare" a meciurilor de la CM. Cel puţin 21 de persoane au murit

Cel puţin 21 de persoane au decedat, marţi seară, în urma unei explozii produse în apropierea unui "centru de vizionare" a meciurilor de la Cupa Mondială la Damaturu (nordul Nigeriei), au anunţat surse medicale, citate de AFP.

86 afișări
Imaginea articolului Explozie în Nigeria în apropierea unui "centru de vizionare" a meciurilor de la CM. Cel puţin 21 de persoane au murit

Explozie în Nigeria în apropierea unui "centru de vizionare" a meciurilor de la CM. Cel puţin 21 de persoane au murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit 21 de persoane decedate şi 27 de răniţi", au declarat surse din cadrul spitalului Sani Abacha.

Explozia a avut loc în cartierul Nayi-Nama, în jurul orei locale 20.15, înainte de începerea meciului Brazilia - Mexic.

Explozia s-a produs după ce două state din Nigeria au interzis "centrele de vizionare" după atacuri de acest gen, imputate militanţilor Boko Haram.

În luna mai, trei persoane au murit într-o explozie în oraşul nigerian Jos, în timp ce urmăreau alături de numeroşi alţi fani finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Atletico Madrid.

Liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, a condamnat în trecut fotbalul. Shekau a apărut în mai multe înregistrări video descriind muzica şi fotbalul ca fiind pervesiuni venite din Occident pentru a-i îndepărta pe musulmani de religie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici