Fanii Universităţii Craiova, ridicaţi de jandarmi din faţa DNA, au fost amendaţi cu 3.500 de lei

Cinci suporteri ai echipei Universitatea Craiova, ridicaţi de jandarmi din faţa sediului DNA, au fost sancţionaţi, luni, cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei pentru tulburarea liniştii publice, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

89 afișări
Imaginea articolului Fanii Universităţii Craiova, ridicaţi de jandarmi din faţa DNA, au fost amendaţi cu 3.500 de lei

Fanii Universităţii Craiova, ridicaţi de jandarmi din faţa DNA, au fost amendaţi cu 3.500 de lei (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Cinci persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform art. 3 punctul 2(constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi aţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială) coroborat cu art. 3 punctul 25 (tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă) cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei", se arată în comunicat.

Jandarmeria susţine că fanii formaţiei oltene erau cunoscuţi ca persoane cu un "comportament antisocial". "În data de 31.10.2011, Jandarmeria Capitalei a intervenit pentru a preveni activitatea de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, pe Str. Ştirbei Vodă din Sector 1, în zona sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a unui grup de persoane, cunoscute ca suporteri ai echipei Universitatea Craiova, care doreau să-şi manifeste dezacordul faţă de măsurile luate împotriva echipei. Echipajul Jandarmeriei care a ajuns la faţa locului a identificat şase persoane care nu-şi justificau prezenţa în acel loc, le-au legitimat şi le-au adus la cunoştinţă prevederile legale care reglementează condiţiile de participare şi desfăşurare la astfel de activităţi. Participanţii sunt cunoscuţi ca persoane cu antecedente de tulburare a ordinii publice cu ocazia diferitelor competiţii sportive şi cu un comportament antisocial, iar asupra lor au fost găsite bannere inscripţionate cu mesaje «Vinovaţii să plătească pentru suferinţa noastră» şi «Dreptate pentru Craiova», pe care doreau să le afişeze", se mai menţionează în comunicatul Jandarmeriei.

Suporterii Universităţii Craiova au venit luni dimineaţă, în faţa sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde era aşteptat Mircea Sandu, pentru audiere în dosarul excluderii Universităţii Craiova. Aceştia şi-au motivat prezenţa în faţa DNA prin faptul că doresc să-l intimideze pe preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, întrucât de ani de zile, Sandu "îşi bate joc" de echipa craioveană prin deciziile pe care le-a luat la nivelul federaţiei. Suporterii au mai susţinut că de când este la conducerea FRF, Sandu a acaparat instituţia şi o controlează cum vrea el, astfel că ar trebui să plece "în cătuşe" de la DNA.

Procurorul care instrumentează cazul dezafilierii Universităţii Craiova a decis, vineri, în acord cu avocatul lui Mircea Sandu, Cristian Ene, ca preşedintele FRF să fie audiat luni la sediul DNA.

La sediul DNA s-au aflat, vineri, şi nouă suporteri ai Universităţii Craiova, aceştia părăsind zona înainte de sosirea a două dube pline cu jandarmi.

În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici