“Fără discriminare de gen” - Reacţia arbitrilor români la declaraţiile lui George Becali

Ca urmare a declaraţiilor făcute de George Becali, ptaronul echipei FCSB, la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu, în etapa precedentă, când aceasta a condus la centru meciul FC Voluntari – CS Mioveni, arbitrii români au dorit să îşi arate solidaritatea faţă de colega lor, relatează frf.ro.

449 afișări
Imaginea articolului “Fără discriminare de gen” - Reacţia arbitrilor români la declaraţiile lui George Becali

Astfel, arbitrii români afişează înaintea meciurilor din această etapă mesajul: “Fără discriminare de gen”. Acţiunea se doreşte a fi una de unitate şi solidaritate, prin care să se conştientizeze că discriminarea de gen nu are ce căuta în societatea contemporană.

Comisia Centrală a Arbitrilor sprijină demersul arbitrilor români şi precizează că susţine egalitatea de şanse, indiferent de gen, în arbitrajul românesc. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri online la care au participat membrii CCA, observatorii şi arbitrii, ideea fiind susţinută de toţi cei prezenţi, scrie frf.ro.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal, printr-un comunicat publicat în data de 6 mai, a dezaprobat comportamentul domnului George Becali şi a precizat că astfel de declaraţii, care nu sunt demne de a fi reproduse, nu au ce căuta în fenomenul fotbalistic.

În plus, FRF promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activităţii fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere.

Având în vedere acele declaraţii reprobabile, prin demersul administraţiei federale s-a solicitat efectuarea verificărilor necesare, prin raportare la dispoziţiile din Regulamentul Disciplinar al FRF, cu privire la faptele considerate de natură a afecta imaginea fotbalului şi având potenţial de promovare a discriminării.

Iuliana Demetrescu este cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin românesc şi printre cele mai apreciate femei din arbitrajul mondial. Pe lângă meciurile pe care le-a condus în România, în Cupa României Betano sau în Superligă, valoarea sa profesională este relevată la nivel internaţional de prezenţe la turnee finale europene şi mondiale, precum campionate de junioare şi EURO 2022, care s-a disputat anul trecut în Anglia, dar şi partide oficiate constant în UEFA Women’s Champions League.

În plus, în această vară, Iuliana Demetrescu va fi prezentă la Campionatul Mondial feminin din Australia şi Noua Zeelandă, alături de Mihaela Ţepuşă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici