Omul ce a condus succesul Red Bull în F1 pleacă de la echipă. Adrian Newey va părăsi Red Bull la începutul lui 2025

Cel mai căutat designer din Formula 1, Adrian Newey, va părăsi Red Bull în primul trimestru al anului 2025, după 19 ani petrecuţi la echipă, a anunţat miercuri Red Bull într-un comunicat, scrie Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului Omul ce a condus succesul Red Bull în F1 pleacă de la echipă. Adrian Newey va părăsi Red Bull la începutul lui 2025

Omul ce a condus succesul Red Bull în F1 pleacă de la echipă. Adrian Newey va părăsi Red Bull la începutul lui 2025

„Timp de aproape două decenii, a fost o mare onoare pentru mine să joc un rol cheie în progresul Red Bull Racing", a declarat Newey într-un comunicat. „Cu toate acestea, simt că acum este un moment oportun pentru a preda acestă ştafetă altora şi pentru a căuta noi provocări pentru mine”.

Red Bull a anunţat că Adrian Newey în vârstă de 65 de ani se va retrage din atribuţiile de designer de Formula 1, dar va continua să participe la anumite curse până la sfârşitul sezonului actual.

„Toate cele mai mari momente ale noastre din ultimii 20 de ani au venit cu mâna lui Adrian la timona tehnică", a declarat Christian Horner, directorul echipei.

„Viziunea şi strălucirea sa ne-au ajutat să obţinem 13 titluri în 20 de sezoane”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici