FC Barcelona, investigată pentru suspiciune de dare mită

Clubul spaniol de fotbal Barcelona este anchetat pentru suspiciune de „mită activă”, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de corupţie care se întind pe parcursul a două decenii la comisia de arbitri, potrivit unui document judiciar consultat joi de Reuters.

99 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona, investigată pentru suspiciune de dare mită

FC Barcelona, investigată pentru suspiciune de dare mită

De asemenea, poliţia a percheziţionat joi birourile federaţiei de fotbal RFEF din Madrid, a precizat tribunalul din Barcelona, ca parte a anchetei în curs privind „posibila corupţie sistemică” în cadrul comitetului spaniol de arbitri.

Ancheta a fost extinsă acum pentru a include Barcelona ca suspect. Judecătorul de instrucţie Joaquin Aguirre Lopez a declarat la începutul lunii septembrie că este posibil ca clubul să fi beneficiat în urma dării de mită.

În martie, procurorii au depus o plângere privind presupuse plăţi de peste 7,3 milioane de euro, efectuate pe parcursul a 17 ani, către firme deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, care a fost vicepreşedinte al comitetului de arbitri al RFEF între 1993 şi 2018.

Reuters precizează că nu a reuşit să ia legătura cu Negreira. RFEF şi Barcelona nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Barcelona a negat orice abatere, afirmând într-o declaraţie din februarie că a plătit un consultant extern care i-a furnizat „rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist”, despre care a spus că este o practică obişnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal.

Potrivit judecătorului Aguirre, Negreira era responsabil de clasificarea şi evaluarea arbitrilor. Cu toate acestea, până în prezent nu au fost găsite dovezi că Negreira ar fi plătit arbitri pentru a influenţa rezultatele meciurilor, a declarat Aguirre la începutul lunii septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barcelona,
mită,
reuters

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici