FC Steaua pierde marca Steaua Bucureşti. ICCJ a respins contestaţia clubului de fotbal

FC Steaua pierde marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, vineri, contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

1523 afișări
Imaginea articolului FC Steaua pierde marca Steaua Bucureşti. ICCJ a respins contestaţia clubului de fotbal

FC Steaua pierde marca Steaua Bucureşti. ICCJ a respins contestaţia clubului de fotbal (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Decizia de vineri a instanţei supreme este irevocabilă.

ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

FC Steaua Bucureşti a anunţat, la 16 martie, că a formulat o contestaţie în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua Bucureşti, susţinând că instanţa supremă a pronunţat sentinţa în acest caz "cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă".

Contestaţia a fost respinsă definitiv vineri.

Totodată, după decizia din 3 decembrie a ICCJ, Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

FCSB are în această speţă calitatea de reclamant, pârâţi fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (UM 02301) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici