FC Timişoara va disputa primele patru meciuri de pe teren propriu din sezonul viitor în alt oraş

Comisia de Disciplină a FRF a decis, miercuri, ca urmare a incidentelor de la finala Cupei României din CFR Cluj şi FC Timişoara, scor 3-0, ca grupării bănăţene să i se interzică dreptul de organizare pe teren propriu a primelor patru meciuri din sezonul 2009/2010.

14 afișări
Imaginea articolului FC Timişoara va disputa primele patru meciuri de pe teren propriu din sezonul viitor în alt oraş

FC Timişoara va disputa primele patru meciuri de pe teren propriu din sezonul viitor în alt oraş (Imagine: Cosmin Dan(Mediafax Foto)

De asemenea, FC Timişoara a primit şi o amendă de 50.000 de lei, informează frf.ro.

Conform regulamentului disciplinar, FC Timişoara va fi nevoită să dispute primele patru meciuri din sezonul viitor de pe teren propriu la o distanţă de minim 100 de kilometri.

CFR Cluj a câştigat, sâmbătă seara, Cupa României Timişoreana după ce a trecut în finala de formaţia FC Timişoara cu scorul de 3-0, într-o partidă disputată la Târgu Jiu.

Cu patru minute de final, mai mulţi fani au intrat pe gazon pe un atac al formaţiei FC Timişoara, care a reuşit chiar să înscrie, însă golul nu a fost validat după ce în interiorul careului de 16 metri ajunseseră deja doi dintre fani. Unul din fani a reuşit chiar să ia mingea cu care se juca.

Forţele de ordine au intervenit în momentul în care suporterii din peluză încercau să intre pe teren. Fanii au ripostat şi au început să-i lovească pe jandarmi cu cozile de la steaguri şi au aruncat în aceştia cu zeci de scaune rupte. După aproximativ cinci minute, suporterii recalcitranţi au fost izolaţi în peluză, iar forţele de ordine au evacuat zona.

Meciul s-a reluat după aproximativ 7 minute.

FC Timişoara nu a participat la festivitatea de premiere, în semn de protest faţă de arbitrajul prestat de Cristian Balaj, care, în opinia lor, i-a dezavantajat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici