FC Timişoara va redeveni Politehnica

Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că omul de afaceri Claudio Zambon, care s-a aflat în litigiu cu actualul club de Liga I FC Timişoara privind palmaresul Politehnicii Timişoara, nu a atacat pentru a doua oară decizia instanţei şi astfel formaţia prim-divizionară are câştig de cauză în proces.

37 afișări
Imaginea articolului FC Timişoara va redeveni Politehnica

FC Timişoara va redeveni Politehnica (Imagine: Alexandru Hreniuc/Arhiva Mediafax Foto)

Claudio Zambon putea să facă al doilea apel la decizia iniţială până la 3 februarie.

Clubul bănăţean a publicat pe site-ul oficial decizia Curţii de Apel Bucureşti în privinţa litigiului dintre Asociaţia Fotbal Club Politehnica Timişoara, în cadrul căreia activează acum clubul din Liga I, şi SC Fotbal Club Politehnica Timişoara SA, societatea omului de afaceri italian Claudio Zambon.

În motivarea deciziei se arată că atunci când italianul Claudio Zambon a transformat clubul în societate pe acţiuni, în baza legii 69 din anul 2000, "actul constitutiv s-a încheiat ca şi în cazul înfiinţării unei societăţi noi. (...) Astfel s-a dovedit în cauză că societatea intervenientă (n.r. - clubul condus acum de Marian Iancu) a continuat să existe şi să funcţioneze pe deplin şi după încheierea actului constitutiv al societăţii pârâte (n.r. - clubul lui Claudio Zambon), până în prezent, neoperând nicio transmitere a patrimoniului său către societatea pârâtă".

Astfel, Tribunalul Bucureşti a decis că echipa pe care italianul Claudio Zambon a mutat-o la Bucureşti acum opt ani era o societate nouă, în timp ce Politehnica Timişoara şi-a continuat activitatea în Banat.

Pe plan sportiv, această decizie a unei instanţe comerciale este confirmată şi de faptul că Poli Timişoara a continuat să evolueze în eşalonul secund, cu o echipă formată în mare parte din juniori, chiar şi după ce investitorul italian a plecat împreună cu jucătorii pe care îi avea sub contract.

Timişorenii doresc să schimbe numele echipei din FC Timişoara în Politehnica Timişoara chiar înainte de începerea returului, dar în mod normal acest lucru nu este permis de regulamentele fotbalistice în vigoare, însă bănăţenii speră că Federaţia Română de Fotbal, mai exact Comitetul Executiv al acesteia, va face o excepţie, ţinând cont de situaţia mai puţin obişnuită şi de decizia definitivă a tribunalului. Chiar dacă acest lucru nu se va realiza imediat, schimbarea va fi făcută cu siguranţă la vară, în pauza dintre sezoane, iar aniversarea de 90 de ani a Politehnicii Timişoara va regăsi clubul funcţionând sub denumirea iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici