FC Universitatea Craiova anunţă că va evolua la Drobeta Turnu Severin

Clubul finanţat de Adrian Mititelu, FC Universitatea Craiova, a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că a încheiat un contract de închiriere pentru doi ani cu municipiul Drobeta Turnu Severin, urmând să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din localitate.

355 afișări
Imaginea articolului FC Universitatea Craiova anunţă că va evolua la Drobeta Turnu Severin

FC Universitatea Craiova anunţă că va evolua la Drobeta Turnu Severin (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Astfel, conform contractului de închiriere încheiat astăzi pentru cel puţin doi ani capitala Olteniei se mută la Severin. Pe această cale Fotbal Club Universitatea Craiova mulţumeşte public Municipului Severin şi, în special, domnului primar Constantin Gherghe, care a rămas acelaşi prieten şi susţinător al Universităţii Craiova. Prin urmare, în acest moment Universitatea Craiova are la dispoziţie două stadioane din România unde poate evolua, cel de la Petroşani şi cel de la Severin", se arată pe site-ul grupării craiovene.

FC Universitatea Craiova a primit, vineri, aprobarea Consiliul Local pentru a disputa meciurile de pe teren propriu şi la Petroşani, Adrian Mititelu urmând să achite o chirie de 1.000 de euro plus TVA pentru fiecare meci, precum şi 25 la sută din încasările din bilete. Consiliul Local Petroşani a aprobat în unanimitate cererea depusă de Adrian Mititelu care doreşte să înscrie echipa ediţia 2013-2014 a Ligii a II-a. Asocierea dintre autorităţile locale şi Mititelu este valabilă în perioada 15 iulie 2013- 15 iulie 2014 cu posibilitatea de prelungire.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova, locuri neocupate până în prezent.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, gruparea Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu de la Stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat că gruparea pe care o conduce urmează să se reafilieze şi să se înscrie în competiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici