Federaţia de Fotbal bosniacă a adoptat un nou statut, conform recomandărilor FIFA

Federaţia Bosniacă de Fotbal a anunţat, joi, că a adoptat un nou statut, ce este conform recomandărilor FIFA şi care ar trebui să permită ridicarea suspendării dictate de forul internaţional şi de UEFA în privinţa sa.

343 afișări
Imaginea articolului Federaţia de Fotbal bosniacă a adoptat un nou statut, conform recomandărilor FIFA

Federaţia de Fotbal bosniacă a adoptat un nou statut, conform recomandărilor FIFA (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Adunarea Generală a federaţiei a adoptat în unanimitate, cu 55 de voturi, noul statut", a declarat după vot Dino Begici, membru al Comitetului de Normalizare stabilit de FIFA pentru a conduce forul bosniac.

Adunarea Generală a Federaţiei Bosniace de Fotbal cuprinde 60 de delegaţi (20 pentru fiecare comunitate din ţară, croată, musulmană şi sârbă). La votul de joi au participat 55 de membri.

Federaţia Bosniacă de Fotbal (NSBIH) a fost suspendată, la 1 aprilie, "până la noi ordine" de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului în conformitate cu recomandările celor două instituţii.

"Comitetul Executiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) şi cel al UEFA (4 octombrie 2010) a cerut federaţiei bosniace să adopte statutul în conformitate cu cerinţele FIFA şi UEFA până la 31 martie 2011, în caz contrar urmând să fie automat suspendată. Adunarea Generală a federaţiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel că federaţia şi-a pierdut drepturile de membru cu efect imediat şi până la noi ordine. Echipele reprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţii internaţionale de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei. De asemenea, de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei nu mai poate participa la meciuri sau evenimente internaţionale", şi-au justificat atunci decizia FIFA şi UEFA.

FIFA şi UEFA cer ca NSBIH să fie condusă de un singur preşedinte şi nu de o preşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, de membri croaţi, musulmani şi sârbi.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativei bosniace. Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cu România, la 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici