Federaţia Spaniolă a anunţat că mai mulţi jucători sunt implicaţi în scandalul pariurilor

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat, marţi seară, că mai mulţi jucători care evoluează în campionatul Spaniei sunt bănuiţi de implicare în scandalul pariurilor trucate care afectează mai multe ţări din Europa şi a menţionat că a transmis dosarul justiţiei.

48 afișări
Imaginea articolului Federaţia Spaniolă a anunţat că mai mulţi jucători sunt implicaţi în scandalul pariurilor

Federaţia Spaniolă a anunţat că mai mulţi jucători sunt implicaţi în scandalul pariurilor (Imagine: www.rfef.es)

"Comitetul de Competiţii al Federaţiei Spaniole de Fotbal a decis să deschidă o procedură disciplinară împotriva mai multor fotbalişti ce participă la competiţii oficiale naţionale", se arată într-un comunicat al forului de la Madrid.

Federaţia a fost alertată de bănuielile UEFA şi după verificări preliminare a transmis procurorului general elementele anchetei, apreciind că acestea ar putea constitui un "delict penal".

O reţea de pariuri trucate pe meciurile de fotbal a fost desfiinţată în noiembrie în Europa. Jucătorii spanioli sunt bănuiţi că au pariat pe meciuri la care participau. Potrivit El Pais, care citează surse din federaţie, circa 20 de jucători din prima şi a doua ligă sunt vizaţi în Spania.

Cluburile în cauză sunt UD Las Palmas şi Rayo Vallecano, ambele din divizia secundă. Pe lista jucătorilor vizaţi de procedura disciplinară se află un singur echipier de la Rayo Vallecano, Francisco Medina Luna "Piti", şi niciunul de la UD Las Palmas. Una dintre partidele suspecte este cea dintre UD Las Palmas şi Rayo Vallecano, din 2008, încheiată cu scorul 0-0, în cadrul etapei a XLI-a din divizia secundă.

Printre cei şapte jucători ai formaţiei UD Las Palmas de pe lista suspecţilor figurează un singur fotbalist care activează acum în Primera Division, Javier Lopez Vallejo, portar de rezervă la Real Zaragoza.

După 14 etape, Rayo Vallecano ocupă locul al cincilea în divizia secundă, iar UD Las Palmas se află pe poziţia a 15-a (din 22 de echipe).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici