FIA încearcă să atragă noi echipe în Formula 1

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a deschis o procedură pentru atragerea unor noi echipe în Formula 1, care ar urma să se alinieze pe grila de start în 2016, informează site-ul oficial al FIA.

149 afișări
Imaginea articolului FIA încearcă să atragă noi echipe în Formula 1

FIA încearcă să atragă noi echipe în Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Candidaţii trebuie să-şi anunţe intenţia de se alătura Marelui Circ până la 30 iunie, apoi trebuie să prezinte dovada capacităţilor lor tehnice şi finaciare, până la 1 septembrie, urmând ca FIA să dea verdictul la 30 septembrie.

În procesul de selecţie, FIA va urmări capacitatea tehnică şi resursele echipei, capacitatea de a obţine şi menţine o finanţare suficientă, care să-i permită participarea în F1 la un nivel competitiv, experienţa şi resursele umane, precum şi valoarea pe care candidatul o poate aduce campionatului.

Forul automobilistic mondial a mai deschis o procedură similară în decembrie 2013, iar singura echipă acceptată a fost Haas Formula, patronată de omul de afaceri american Gene Haas, team ce va debuta în F1 sezonul viitor.

Printre candidaţii de atunci s-a numărat şi o echipă românească, Forza Rossa, susţinută de premierul Victor Ponta, însă proiectul nu a primit acordul FIA.

În acest sezon, zece echipe participă la Campionatul Mondial de Formula 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici