Finala Ligii Campionilor din 2009 valorează 310 milioane de euro

Câştigătoarea actualei ediţii a Ligii Campionilor, care va fi desemnată după meciul FC Barcelona - Manchester United, va câştiga peste 110 milioane de euro, partida respectivă urmând să aducă venituri de până la 310 milioane de euro economiei Europei, conform unui nou studiu comandat de MasterCard.

17 afișări
Imaginea articolului Finala Ligii Campionilor din 2009 valorează 310 milioane de euro

Finala Ligii Campionilor din 2009 valorează 310 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timp ce câştigul clubului învingător se ridică la 110 milioane de euro, oraşul din care face parte echipa respectivă se va bucura, la rândul său, de încasări aproximate la 15 milioane de euro.

Finalista va primi până la 65 de milioane de euro, iar câştigul în Europa, în urma acestui joc, se va ridica la 75 de milioane de euro.

Oraşul care găzduieşte finala, Roma, va primi aproximativ 45 de milioane de euro, totalul impactului economic al finalei Ligii Campionilor din 2009 urcând, astfel la 310 milioane de euro.

Datele respective includ un "bonus de recesiune", în valoare de 25 de milioane de euro.

Finala Ligii Campionilor dintre FC Barcelona şi Manchester United va avea loc miercuri, la Roma, de la ora 21.45, şi va fi transmisă în direct de Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici