Firma de bere Bavaria: FIFA nu poate interzice spectatoarelor să intre în stadion cu fustele noastre

Firma olandeză de bere Bavaria a specificat, într-un comunicat, că FIFA nu poate interzice spectatoarelor să intre în stadionele Cupei Mondiale din Africa de Sud purtând fustele inscripţionate cu numele societăţii sale.

109 afișări
Imaginea articolului Firma de bere Bavaria: FIFA nu poate interzice spectatoarelor să intre în stadion cu fustele noastre

Firma de bere Bavaria: FIFA nu poate interzice spectatoarelor să intre în stadion cu fustele noastre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"FIFA nu poate interzice, sub nicio formă, spectatoarelor să intre în stadion îmbrăcate în acele fuste. Dacă FIFA are o problemă cu societatea noastră, îi cerem să ne contacteze direct, nu să întreprindă acţiuni împotriva unor persoane fără vreo vină pentru că poartă fustele noastre portocalii, pe care numele firmei nu este scris cu litere mari. Intenţia noastră, legată de aceste fuste, este de a genera plăcere şi entuziasm printre pasionaţii de fotbal", a declarat firma olandeză de bere Bavaria, într-un comunicat, precizând că a oferit asistenţă juridică celor două femei.

Firma de bere a reacţionat, miercuri, după ce două olandeze fuseseră arestate şi aduse în faţa unui tribunal sud-african, pentru că au purtat în interiorul stadionului Soccer City din Johannesburg fuste cu însemnele unei firme de bere care nu se află printre partenerii oficiali ai turneului final al Cupei Mondiale.

Cele două au fost puse libertate după ce au plătit o cauţiune în valoare de 10.000 ranzi (aproximativ 1.000 euro) şi au predat paşapoartele autorităţilor sud-africane, conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei locale, Vishnu Naidoo.

Olandezele au fost inculpate pentru infracţiunea de încălcare a drepturilor rezervate pe care Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) le utilizează în vederea protejării sponsorilor şi partenerilor săi oficiali.

Cele două sunt suspectate de orchestrarea apariţiei, într-un stadion-gazdă a turneului final al Cupei Mondiale, a 30 de tinere îmbrăcate în fuste scurte portocalii cu însemnele unei firme de bere care nu se află sub contract cu FIFA.

Grupul a stat în primul rând al tribunelor, la partida Olanda - Danemarca (scor 1-0), disputată luni, pe stadionul Soccer City, şi a atras atenţia camerelor de luat vederi prin faptul că au dansat şi au cântat.

Ministrul Afacerilor externe din Olanda, Maxime Verhagen, a calificat arestarea celor două drept absurdă.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici